Jutro na Agronomiji

Na Sveučilištu u Zagrebu Agronomskom fakultetu 9. rujna 2022. s početkom u 9.30 sati održano je prvo Jutro na Agronomiji. Kroz događaj predstavljen je rad i djelovanje Agronomskog fakulteta u vremenu kada je premisa opstojnosti stavljena upravo na sposobnost agronoma i uvažavanje znanstvenih činjenica kroz praktičnu primjenu kako bi se osigurale dovoljne količine zdravstveno ispravne hrane.

Događaju je nazočilo 11 predstavnika televizijskih, radijskih i tiskanih medija kojima je rad i djelovanje Fakulteta predstavio dekan prof. dr. sc. Ivica Kisić, zajedno s prodekanicama i prodekanom. Svojim dolaskom i obraćenjem, događaj je podržao i prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga.

 Priopćenje za medije

Program:

Povijest tkana za buduće naraštaje
Naša institucija djeluje više od 100 godina i profilirala je naraštaje koji su primjenu novih znanstvenih spoznaja utkali u praktični rad na hrvatskim poljima i othranili mnoge generacije.

Znanost na djelu; predstavljanje rezultata vrednovanja Agronomskog fakulteta na međunarodnim znanstvenim listama citiranosti
Agronomski fakultet je kao sastavnica Sveučilišta u Zagrebu vrlo visoko pozicioniran na svim značajnim međunarodnim listama znanstvene produktivnosti. Prema NTU poretku znanstvenih radova svjetskih Sveučilišta u 2020. godini, Agronomski fakultet se u području poljoprivrednih znanosti nalazi na 87 mjestu od ukupno 500 fakulteta. Prema US News & World report-u Sveučilište u Zagrebu na 557 mjestu od ukupno 1. 768 Sveučilišta u svijetu, dok je u području poljoprivrede Agronomski fakultet kao sastavnica Sveučilišta na 90 mjestu od ukupno 250 fakulteta.

Novi početak; upoznavanje sa stanjem cjelovite obnove zgrada Agronomskog fakulteta iz Fonda solidarnosti Europske unije
Agronomski fakultet 4. srpnja 2022. započeo je s obnovom tri paviljona oštećena u potresu. Vrijednost radova obuhvaćenih ugovorima je oko 69,25 milijuna kuna, a predviđeno trajanje radova je 11 mjeseci. Obnova je financirana sredstvima Fonda solidarnosti Europske unije te iz Mehanizma za oporavak i otpornost ugovorom o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava FSEU.2021.MZO.048.

Zakuska - Znanost na stolu
Kušanje domaćih proizvoda studenata i djelatnika Agronomskog fakulteta.

Fotogalerija

Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji Jutro na Agronomiji

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.