Znanstvena i stručna djelatnost
zavod za voćarstvo

Djelatnici Zavoda uključeni su u brojne domaće i inozemne znanstvene i stručne projekte. Detaljan uvid nalazi se stranici Agronomskog fakulteta pod projekti ili na osobnim stranicama djelatnika.

Područje istraživanja

Dugogodišnjim postojanjem Zavoda za voćarstvo ostvareni su značajni rezultati u znanstvenoj, nastavnoj i stručnoj djelatnosti. Današnje djelovanje Zavoda bazira se na tematici suvremenih tehnologija uzgoja voćaka, metodama valorizacije voćnih vrsta, introdukciji manje poznatih voćnih vrsta, istraživanju djelovanja abiotskih i biotskih čimbenika na duljinu i kakvoću čuvanja plodova, a obuhvaćeni su i proizvodni, gospodarski te ekološki aspekti mediteranskog voćarstva, posebice maslinarstva. Kvaliteti djelatnosti Zavoda značajno doprinose i aktivnosti na pokušalištima (Jazbina, Maksimir, Šašinovečki lug i Vodnjan) kao i aktivnosti u Laboratoriju za fizikalno-kemijske analize plodova, u sklopu kojih se provodi nastavna djelatnost kao i znanstveno-stručna istraživanja. Objavljivanjem nastavne, znanstvene i stručne literature, nastupom u različitim medijima, organizacijom predavanja i radionica kao i izradom tehnoloških projekata i studija značajno se doprinosi popularizaciji djelatnosti Zavoda.

Fotogalerija

Znanstvena i stručna djelatnost Znanstvena i stručna djelatnost Znanstvena i stručna djelatnost Znanstvena i stručna djelatnost Znanstvena i stručna djelatnost Znanstvena i stručna djelatnost Znanstvena i stručna djelatnost Znanstvena i stručna djelatnost Znanstvena i stručna djelatnost Znanstvena i stručna djelatnost Znanstvena i stručna djelatnost Znanstvena i stručna djelatnost

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.