Održan AgroAdvent

AgroAdvent je prvi samostalni projekt Kluba Studenata Agronomskog fakulteta (KSA), a pokrenut je 2016. godine, iste godine kada je Udruga i osnovana. S obzirom da na Agronomskom fakultetu mnogi studenti osim u teoriji, uče i razvijaju svoje vještine u raznim granama agronomije kroz praksu javila se ideja o organizaciji sajma gdje bi isti mogli predstaviti svoja iskustva i proizvode. Ideja se javila u predblagdansko vrijeme tako da se događaj odlučio organizirati kao božićni sajam u vrijeme Adventa.

Tako je i sam događaj nazvan AgroAdvent jer predstavlja jedan poseban adventski božićni sajam na agronomski način. Osim Kluba studenata Agronomskog fakulteta, u organizaciji su ove godine sudjelovali Studentski zbor Agronomskog fakulteta, udruga IAAS i udruga AMAC Alumni FAZ.  

Sajam se održao 15. prosinca 2022. u auli VI. paviljona sudjelovala su četiri OPG-a (Zoran Perica, Dajana Maćešić, Balala i Podrug), obrt Monex, Hempire organics i eX Planta. Također, proizvode su pripremile i izvannastavne grupe Agronomskog fakulteta – Vrtlarska grupa, Entomološka grupa, Botanička grupa, Herbološka grupa, Vinarska grupa, Ratarska grupa i Ozelenjivanje zajedničkih interijera AF. Dodatno, poseban gost ovogodišnjeg sajma bila je Agronomska škola Zagreb. Na sajmu su predstavljeni raznovrsni proizvodi poput kozmetičkih proizvoda od ljekovitih biljaka, ekoloških božićnih ukrasa od korova, drva i kukaca kao i CBD proizvoda, meda, mesa, ulja i magarećeg mlijeka.

Posebnost sajma je to što osim prilike studentima da besplatno izlože svoje proizvode kolegama i ostaloj zainteresiranoj javnosti, sajam nudi i mnogo prigodnog popratnog sadržaja. Na taj način svake godine cijeli događaj postaje bogatiji i njegova je svrha ispunjena - povezivanje studenata Agronomskog fakulteta u predblagdansko vrijeme s ciljem razmjene znanja i iskustava koje svim sudionicima garantira da će svaki put naučiti nešto novo i proširiti svoju mrežu poznanstava, a tko zna možda i steći novog poslovnog partnera.

Ono što je na kraju važno napomenuti je i da cijeli događaj ima i humanitarni karakter, odnosno na sajmu se prikupljaju sredstva za naše najpotrebitije. Marljivi studenti i ove godine su izrađivali ukrase, pekli kolače, fritule, palačinke i kuhali vino koje se svim sudionicima usluživalo u zamjenu za donacije koje su potom proslijeđene Uličnim svjetiljkama i Udruzi za napuštene životinje „Merida“.

AgroAdvent se održava već sedmu godinu zaredom, a nadamo se da će i buduće generacije nastaviti ovu, sada već, lijepu predbožićnu tradiciju.

Fotogalerija

Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent Održan AgroAdvent

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.