Student DIGI Award 2023.

Jutarnji list i zastupnik u Europskom parlamentu Valter Flego i ove godine organiziraju nacionalni natječaj za mlade inovatore „Student DIGI Award 2023.“, koji studentima i školarcima daje priliku da se odmah, na početku svoje karijere bolje istaknu potencijalnim poslodavcima ili poslovnim partnerima.

U posljednje četiri godine s 300 alumnija iz osnovnih i srednjih škola te fakulteta diljem Hrvatske, Student Digi Awards profilirao se kao najveća nacionalna inovacijska nagrada za mlade inovatore u području digitalnih tehnologija.

Na natječaju se traže najbolja rješenja u području digitalne transformacije, robotike, pametnih gradova (smart city), pametnih sela (smart villages) te primjene strojnog učenja i umjetne inteligencije.

Traže se i najbolja rješenja u području zdravlja i kvalitete života, energije i održivog okoliša, prometa i mobilnosti, sigurnosti, hrane i bio-ekonomije, modernog obrazovanja, turizma te edukacije.

Prijave se zaprimaju od 28. veljače do 27. ožujka 2023.

te vas pozivamo da se prijavite sa svojim inovacijama. Najuspješnije hrvatske mlade inovatore očekuju novčane nagrade, a nagradni fond je 6.600,00 eura / 49.727,70 kuna.

Prijave se dostavljaju putem web obrazaca: www.jutarnji.hr/studentaward2023 

Pravila nagradnog natječaja: https://www.jutarnji.hr/promo/pravila-nagradnog-natjecaja-student-digi-award-2023-15310111 

Odluku o najboljim projektima donijet će žiri sastavljen od osam uglednih profesora, znanstvenika i inovatora te jednog predstavnika alumnija nagrade.

Žiri će najprije izabrati 10 finalista, a na kraju i ukupnog pobjednika koji će se biti proglašen 23. svibnja 2023. na velikoj digitalnoj konferenciji i dodjeli nagrada „Student Digi Award 2023.“ u Zagrebu.

Podsjećamo da su upravo studenti Agronomskog fakulteta osvojili prvo mjesto 2020. i 2021. godine.

Filipa Burul je pod mentorstvom prof. dr. sc. Klare Barić na natječaj 2020. godine prijavila ideju o digitalnom prepoznavanju korova (aplikacija  „CroCot“) te između 61 prijave osvojila prvo mjesto. Ideja je temeljena na novim izazovima koji se danas stavljaju pred agronomsku struku, odnosno na paradigmi FAO-a „Save and Grow“ koja se odnosi na očuvanje zdravlja ljudi, životinja, okoliša i bioraznolikosti uz istovremenu proizvodnju dovoljnih količina hrane za rastuću populaciju.

Iste godine, studentice Krajobrazne arhitekture, Lucija Jelavić i Nikolina Martinec su u suradnji sa studentima Sveučilišta u Zagrebu osvojile drugu nagradu za Urban Oasis -  hi-tech ambijentalno-funkcionalni uređaj za dom, ured, hotel ili ugostiteljski prostor. Epitet hi-tech znači da u potpuno kontroliranim uvjetima, automatizirano i pametno rastu povrće, začinsko i ukrasno bilje, a sam vrt oblikujete prema svojoj želji i potrebama.

Između 26 prijava 2021. godine, prvo mjesto osvojio je Pave Ninčević koji je u suradnji s preostalim članicama Go Green Ozonator tima, dr. sc. Helenom Virić Gašparić i izv. prof. dr. sc. Darijom Lemić, prijavio ideju o inovativnom, ekološki prihvatljivom sustavu suzbijanja štetnih organizama u zaštićenim prostorima uporabom ozona.

Čestitamo prošlogodišnjim dobitnicima i želimo sreću ovogodišnjim kandidatima!

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.