Dan očaranosti biljkama

Ovim putem pozivamo Vas na obilježavanje Dana očaranosti biljkama koji će se održati

1.6.2023. (četvrtak) od 10:00 do 15:00 sati na Sveučilištu u Zagrebu Agronomskom fakultetu.

Dan očaranosti biljkama obilježava se 18.5. od 2012. pod pokroviteljstvom Europske organizacije za biljne znanosti (EPSO) a svake dvije godine organiziraju se službene manifestacije diljem svijeta. Iako se ove godine službeno ne obilježava Dan očaranosti biljkama, Agronomski fakultet ipak će otvoriti svoja vrata 1.6.2023. za sve zainteresirane posjetitelje i ponuditi niz radionica i predavanja te gastro, art i kozmetičke proizvode iz vlastite radinosti.

Cilj manifestacije je u što većoj mjeri očarati građane, prvenstveno najmlađe, biljkama i ukazati im na važnost biljnih znanosti za poljoprivredu i održivi uzgoj hrane, kao i za hortikulturu, šumarstvo te uzgoj neprehrambenih proizvoda od biljnih sirovina kao što su papir, vlakna, kemikalije, energija i lijekovi. Uloga biljaka u očuvanju okoliša također je ključna.

Program Dana očaranosti biljkama namijenjen je za sve dobne skupine i nudi raznovrstan sadržaj: 

  • 5 štandova sa gastro, art i kozmetičkim proizvodima na otvorenom,
  • 5 radionica u vrtu i na pokušalištima Agronomskog fakulteta
  • 2 radionice u zatvorenom

Veselimo se Vašem dolasku.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.