Krajobrazni market

Studij krajobrazne arhitekture Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Udruženje krajobraznih arhitekata pripremit će u petak 16. lipnja od 12 do 18 sati na zagrebačkom Zrinjevcu dobru zabavu za sve ljubitelje prirode i otvorenih prostora.

Ovo edukativno-zabavno događanje dio je projekta LeLa - Learning Landscapes, koji za cilj ima uključivanje građana u donošenje odluka o oblikovanju prostora koji ih okružuje.

Posjetitelji svih uzrasta u petak će imati priliku dobiti informacije o projektu, naučiti ponešto o održivom planiranju javnih prostora, izraziti svoje stavove o lokalnim krajobraznim problemima koje uočavaju, ali i zabaviti se uz društvene igre i druge zanimljive aktivnosti. Za najmlađe sudionike bit će organizirane edukativne igre te face painting s krajobraznim motivima. Također, s ciljem poticanja pozitivne promjene stavova i navika stanovništva te isticanja važnosti bioraznolikosti u urbanim sredinama, građanima će se dijeliti tzv. „gerila bombe“ sastavljene od različitog  sjemenja, namijenjene pojedinačnim akcijama zazelenjavanja zapuštenih dijelova okoliša. Ujedno, dijelit će se sadnice i miješana sjemenja travnih i cvjetnih livada.

Learning Landscapes 'LeLa' temelji se na ideji da građani i korisnici prostora trebaju imati priliku utjecati na kreiranje vlastite okoline. Pod geslom 'prostor pripada svima', projekt potiče krajobraznu demokraciju, LeLa - Learning Landscapes projekt je partnera: Sveučilišta u Nitri, Sveučilišta u Zagrebu; Sveučilišta u Bratislavi, Akademije u Gdanjsku, udruge Ekolopis iz Gdanjska, Udruge zelene i plave Sesvete, Udruge FRAG iz Gdanjska te LE:NOTRE Instituta iz Stichtinga.

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije u okviru Erasmus+ programa. Više o samom projektu i aktivnostima zagrebačkog tima možete pogledati na Online Krajobraznom Laboratoriju https://lela-landscapes.agr.hr/

Za sva dodatna pitanja vezana za navedeni događaj, možete se obratiti Moniki Kamenečki na mkamenecki@agr.hr ili Mariju Spajiću na info@ukah.hr

Krajobrazni market

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.