Istaknuta dostignuća
zavod za melioracije

Kontinuirani rad na kvaliteti i modernizaciji opreme rezultirali su da laboratorij Zavoda – MELILAB, 2018. postane akreditiran u području ispitivanja voda. Integracija i modernizacija rada rezultirala je brojnim znanstveno-stručnim projektima: Monitoring zaslanjivanja tla i vode u dolini Neretve (od 2009-), Monitoring vodnog režima i kakvoće poljoprivrednih tala na području dovodnog melioracijskog kanala za navodnjavanje Biđ- bosutskog polja (od 2001-), Procjena pogodnosti s mjerama uređenja dreniranog poljoprivrednog zemljišta za primjenu navodnjavanja (2017-2019), Utjecaj poljoprivrede na onečišćenje površinskih i podzemnih voda u RH (2014), Prostorna varijabilnost toksičnih metala u poljoprivrednim tlima RH (2008-2013), Utjecaj herbicida i gnojiva na kakvoću voda i tla na hidro-melioriranim površinama (2007-2013). U znanstvenom području, Zavod sa centrima izvrsnosti (Uni. of Western Australia, Uni. of California, BOKU, INRA) uspostavlja i jača suradnju u području (agro)ekologije, hidrologije i zaštite okoliša unutar inter/nacionalnih projekata (HRZZ, FP7, UKF), te publikacija i uredništvom od strane eminentnih izdavača (Springer, Elsevier, STOTEN, SSSAJ), pridonoseći time međunarodnoj prepoznatljivost Sveučilišta u Zagrebu i Agronomskog fakulteta.

Fotogalerija

Praćenja stanja i detekcija ograničenja u agrookolišu Primjena suvremenih tehnologija u istraživanju agrookoliša Primjena suvremenih tehnologija u istraživanju agrookoliša Primjena suvremenih tehnologija u istraživanju agrookoliša Istraživanja agroekoloških učinaka na poljoprivredne kulture Istraživanja agroekoloških učinaka na poljoprivredne kulture Istraživanja agroekoloških učinaka na poljoprivredne kulture Praćenja stanja i detekcija ograničenja u agrookolišu Praćenja stanja i detekcija ograničenja u agrookolišu Praćenja stanja i detekcija ograničenja u agrookolišu

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.