Dan očaranosti biljkama

Ovim putem pozivamo Vas na obilježavanje Dana očaranosti biljkama koji će se održati 17.5.2024. (petak) od 9:30 do 15:00 sati na Sveučilištu u Zagrebu Agronomskom fakultetu.

Sedmi međunarodni ”Dan očaranosti biljkama” 2024 (DOB 2024) / “Fascination of Plants Day” 2024 (FoPD 2024) obilježit će znanstvenici koji se bave biljkama diljem svijeta pod pokroviteljstvom European Plant Science Organisation (EPSO).

Obilježavanje međunarodnog Dana očaranosti biljkama (Fascination of Plants Day) započelo je u svijetu 2012. godine, a Agronomski fakultet uključio se aktivno u inicijativu od samog početka kao organizator za Republiku Hrvatsku.

Cilj akcije je “očarati” ljude biljkama i ukazati im na važnost biljnih znanosti za poljoprivredu, održivi uzgoj hrane, hortikulturu, šumarstvo te uzgoj neprehrambenih proizvoda od biljnih sirovina kao što su papir, vlakna, kemikalije, energija i lijekovi. Uloga biljaka u očuvanju okoliša također je ključna.

“Dan očaranosti biljkama” ove godine obilježava se u sklopu 105. obljetnice osnivanja Sveučilišta u Zagrebu Agronomskog fakulteta kroz niz edukativnih radionica, predavanja i drugih aktivnosti namijenjenih posjetiteljima svih uzrasta a koje su pripremili djelatnici i studenti fakulteta.

Veselimo se Vašem dolasku.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.