Sjeme i sadni materijal

Nove sorte, sojevi, pasmine

Oplemenjivački razvoj sorti kultiviranog bilja (pšenice, soje, kukuruza, graška, duhana, vinove loze, djeteline i ostalih kultura) ima vrlo dugu tradiciju i reputaciju. U novije vrijeme pokrenuti su i projekti selekcije i proizvodnje bakterija (dušičnih fiksatora), mljekarskih kultura i vinskih kvasaca. U okviru Centra za travnjaštvo provodi se i selekcija goveda za brdsko-planinske uvjete.

Sjeme i sadni materijal

Na površinama pokušališta Maksimir i Jazbina proizvodi se visoko kvalitetno sjeme i sadni materijal. Djelatnici AFZ-a obavljaju kontrolu zdravstvene i genetičke ispravnosti u proizvodnji sjemena i sadnog materijala te vrše stručni nadzor matičnih nasada sorti pojedinih voćnih vrsta i vinove loze.

Sjeme sorata soje: Zagrepčanka, Sanja

Zavod proizvodi predosnovno sjeme za proizvodnju OS i nižih kategorija

Zavod za specijalnu proizvodnju bilja
Prof. dr. sc. Ana Pospišil

Sjeme sorte ozimog krmnog graška; Maksimirski ozimi, Maksimirski rani, Ozimi šampion

Zavod proizvodi predosnovno sjeme za proizvodnju OS i nižih kategorija

Zavod za specijalnu proizvodnju bilja
Izv. prof. dr. sc. Darko Uher

Sorte soje: Hrvatica, Ružica, Buga, Dubravka

Održavanje predosnovnog sjemena sorata soje Hrvatica, Ružica, Buga i Dubravka.

Zavod za oplemenjivanje bilja, genetiku i biometriku
Prof. dr. sc. Ivan Pejić

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.