Vijesti - priznanje VIDI e-novation
zavod za kemiju

Na VIDI e-novation natječaj se prijavio startup MAKABI-AGRITECH sa svojom inovacijom MAKABIFUN, pametnom biopolimernom mikrokapsulom koja se bori s problemom prekomjerne uporabe organskih i agrokemikalija poput pesticida, insekticida i herbicida u poljoprivredi. Mikrokapsula za ishranu i zaštitu bilja s vremenskim otpuštanjem ima 3 u 1 efekt koji uključuje zaštitu, prehranu i ima komponentu vremenskog otpuštanja. Jedna od ključnih karakteristika rješenja je uzgoj biljaka u zatvorenom prostoru gdje mikrokapsule ulaze u zonu korijena u obliku malih čestica i oslobađaju bioaktivne komponente kroz proces otapanja i dijalize. Razvijena tehnologija i dizajn osiguravaju ravnomjernu raspodjelu potrebnih otopljenih hranjivih tvari i aktivnih komponenti sredstava za zaštitu bilja na korijenu i isključuje potrebu za sudjelovanjem ljudi u procesu uzgoja već samo u fazi sadnje sjemena.

Poveznica na članak: https://m.vidi.hr/index.php/business-3-0/cool-tech-idea-za-inovaciju-makabifun.

 

Makabi Agritech je  osnovan nakon pobjede na završnom natjecanju programa prije ubrzanja programa za ubrzanje programa ZICER - Zagreb Innovation Centre u 2018. MAKABI (Male kapsule za velike biljke) je prepoznat kao inovativan, mlad i interdisciplinarni tim znanstvenika koji razvijaju nove tehnologije koristeći agroekološki pristup kako bi biljkama omogućili prihrane i zaštitu s ciljem smanjenja upotrebe agrokemikalija u poljoprivrednoj proizvodnji i poticanja proizvodnje funkcionalne, zdrave i kvalitetne hrane.

Više o MAKABI-AGRITECH na poveznici: https://makabi-agritech.hr/.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.