Morske makroalge kao hrana 21. stoljeća

Dana 26.03.2019., u sklopu obilježavanja “Prvih 100 godina AFZ”, u Velikoj vijećnici Agronomskog fakulteta održan je znanstveno-stručni skup “Morske makroalge kao hrana 21. st.”

Skup su organizirali doc.dr.sc. Marina Tomić Maksan (Zavod za marketing u poljoprivredi) i doc.dr.sc. Daniel Matulić (Zavod za ribarstvo, pčelarstvo, lovstvo i specijalnu zoologiju). Na skupu su se usmeno prezentirali rezultati istraživanja percepcije hrvatskih potrošača o proizvodima od makroalgi (Marina Tomić Maksan), uz dodatni naglasak na akvakulturu makroalgi (Daniel Matulić), biologiju i ekologiju (Tea Tomljanović), nutritivne vrijednosti (Tibor Janči) te alge na tržištu RH (Kristina Belužić). Masterchef David Skoko pripomogao je skupu pripremom i prezentiranjem kulinarskih recepata od makroalgi.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.