Morske makroalge kao hrana 21. stoljeća
Dana 26.03.2019., u sklopu obilježavanja “Prvih 100 godina AFZ”, u Velikoj vijećnici Agronomskog fakulteta održan je znanstveno-stručni skup “Morske makroalge kao hrana 21. st.”
Skup su organizirali doc.dr.sc. Marina Tomić Maksan (Zavod za marketing u poljoprivredi) i doc.dr.sc. Daniel Matulić (Zavod za ribarstvo, pčelarstvo, lovstvo i specijalnu zoologiju). Na skupu su se usmeno prezentirali rezultati istraživanja percepcije hrvatskih potrošača o proizvodima od makroalgi (Marina Tomić Maksan), uz dodatni naglasak na akvakulturu makroalgi (Daniel Matulić), biologiju i ekologiju (Tea Tomljanović), nutritivne vrijednosti (Tibor Janči) te alge na tržištu RH (Kristina Belužić). Masterchef David Skoko pripomogao je skupu pripremom i prezentiranjem kulinarskih recepata od makroalgi.