Zdravstvena zaštita studenata

Zdravstvenu zaštitu tijekom studija možete koristiti kako slijedi:

Liječnika opće medicine za liječenje bolesti, stomatologa i ginekologa možete izabrati u tri doma zdravlja u Zagrebu: DZ Centar, Zapad i Istok, u pravilu prema mjestu stanovanja.

Studenti koji zadrže izabrane liječnike u mjestu stalnog prebivališta tijekom studija u Zagrebu imaju pravo samo na hitnu medicinsku pomoć.

Za svaki fakultet je imenovan nadležni liječnik koji provodi aktivnosti preventivne zdravstvene zaštite studenata: sistematski pregled na 1. godini studija, pregled za smještaj u studentski dom i program nastave tjelesne i zdravstvene kulture za studente s većim zdravstvenim teškoćama, ostvarivanje prava na mirovanje studentskih obveza iz zdravstvenih razloga i jednokrevetne sobe u studenskom domu.

Studenti koji zbog zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti izvršavati svoje studentske obveze trebaju se javiti unutar 30 dana od pojave tegoba nadležnom studentskom liječniku čiju će potvrdu dostaviti stručnim službama Fakulteta i voditelju studija.

Mirovanje studentskih prava

 Procedura stavljanja u mirovanje studentskih obaveza iz zdravstvenih razloga

Nadležni liječnik Agronomskog fakulteta

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"
Služba za školsku i adolescentnu medicinu
Ambulanta školske medicine
Laginjina 16

  • Parni datumi: prije podne
  • Neparni datumi: poslije podne

Matea Bračić, dr. med.
Specijalist školske i adolescentne medicine
Služba za školsku i adolescentnu medicinu
Odjel za zaštitu zdravlja studenata
  matea.bracic@stampar.hr   +385 1 4843 049

MS Dragica Krajinović
 dragica.krajinovic@stampar.hr   +385 1 4843 049

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.