BiofixiN-S

Jednostavan i ekonomičan način za povećanje prinosa

BiofixiN-S se koristi za bakterizaciju sjemena leguminoza (mahunarki) kako bi se što više iskoristio prirodni proces simbiozne fiksacije dušika.

Primjenom preparata BiofixiN-S unose se u tlo visoko kvalitetni, selekcionirani sojevi kvržičnih bakterija koji imaju visoki kapacitet fiksacije dušika i koji su kompatibilni sa našim sortama leguminoza i prilagođeni specifičnim agroekološkim uvjetima.

Postoji više vrsta mikrobiološkog preparata BiofixiN-S. Najveći dio naše proizvodnje odnosi se na BiofixiN-S za predsjetvenu bakterizaciju soje, ali isto tako  proizvode se i preparati za bakterizaciju ostalih značajnih leguminoza kao što su lucerna, grašak, grah i djetelina.

Zašto BiofixiN-S?

  • BiofixiN-S je visoko kvalitetan proizvod nastao kao rezultat tridesetogodišnjeg znanstveno-stručnog rada djelatnika Zavoda za mikrobiologiju Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U BiofixiN-S preparatu nalaze se selekcionirani sojevi sa najvećom sposobnošću fiksacije dušika na specifičnim sortama leguminoza i koji su istovremeno najbolje prilagođeni specifičnim uvjetima određenog lokaliteta.
  • Selekcija najučinkovitijih sojeva kvržičnih bakterija, testiranje njihove učinkovitosti te kontrola kvalitete BiofixiN-S preparata odvija se kontinuirano u laboratoriju, u zaštićenom prostoru (plastenik, komore rasta) kao i u poljskim uvjetima te u svakoj fazi proizvodnje cjepiva.
  • Na taj način osigurava se garancija kvalitete što čini BiofixiN-S zasigurno jednim od najkvalitetnijih i najučinkovitijih preparata na tržištu te predstavlja jednostavan i ekonomičan način za povećanje prinosa i profita.

Od čega se sastoji BiofixiN-S?

  • BiofixiN-S sastoji se od sterilnog treseta u prahu koji služi kao nosač za čiste kulture selekcioniranih sojeva kvržičnih bakterija.
  • U BiofixiN-S preparatu nalaze se selekcionirani sojevi sa najvećom sposobnošću fiksacije dušika na specifičnim sortama leguminoza i koji su istovremeno najbolje prilagođeni specifičnim uvjetima određenog lokaliteta.
  • Preparati na bazi sterilnog treseta predstavljaju najrašireniji oblik inokulanata jer omogućuju dulji period čuvanja, povećavaju koncentraciju viabilnih rizobija, a istovremeno su jednostavni za primjenu.

Kako se koristi BiofixiN-S za bakterizaciju soje?

Jedna doza preparata BiofixiN-S je dovoljna za 100 kg sjemena soje. Preparat se nanosi na sjeme soje i  pomaže biljci da ostvari maksimalni broj kvržica na korijenu  i učinkovitu fiksaciju atmosferskog dušika. Iako se preparat može nanositi direktno na sjeme bez prethodne pripreme (suha bakterizacija), puno bolji rezultati i ravnomjernije oblaganje sjemena se postiže ukoliko se cjepivo prvo pomiješa sa odgovarajućom količinom vode i nakon toga nanosi na sjeme. Postupak je vrlo jednostavan, zahtijeva malo vremena i nije potrebna posebna oprema za aplikaciju.

Saznajte više: https://biofixin-s.com/sto-je-biofixin-s/

 

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.