Studentski zbor Agronomskog fakulteta

Studentski zbor Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu je studentsko izborno predstavničko tijelo koje štiti interese studenata, sudjeluje u radu i odlučivanju u tijelima Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te predstavlja studente u sustavu visokog obrazovanja.

Studentski zbor Agronomskog fakulteta je nepolitička, nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija koja poštuje načelo jednakosti svih građana, te svačija prava i slobode neovisno o rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama.

S obzirom na to da je Studentski zbor zakonom utemeljen i da djeluje po demokratskim principima (svake dvije godine održavaju se studentski izbori), Studentski zbor jedini ima legitimitet za predstavljanje ukupne studentske populacije.

Studentski zbor Agronomskog fakulteta ima 19 članova.

Temeljne zadaće Studentskog zbora Agronomskog fakulteta su:

 1. bira i razrješuje predsjednika Studentskog zbora Agronomskog fakulteta i njegova zamjenika, te studentskog pravobranitelja;
 2. utvrđuje prijedlog Statuta;
 3. donosi poslovnik o radu Studentskog zbora Agronomskog fakulteta;
 4. imenuje predstavnike studenata u Fakultetsko vijeće Agronomskog fakulteta i druga tijela Agronomskog fakulteta;
 5. donosi opće akte;
 6. imenuje stručna tijela Studentskog zbora Agronomskog fakulteta;
 7. razmatra problematiku studiranja, studentskog standarda, reforme studija i druga pitanja važna za položaj studenata i kvalitetu studija te djeluje za dobrobit studenata i rješavanje gore navedenih pitanja
 8. imenuje predstavnika Agronomskog fakulteta u Skupštinu Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu

Predstavnici studenata u fakultetskim tijelima 2022./2023.

Odbor za nastavu i izbor nastavnika

 • Matija Balala, član

Odbor za međunarodnu suradnju

 • Monika Jurgec, članica

Odbor za upravljanje kvalitetom

 • Romeo Kormanić, član

Etičko povjerenstvo

 • Lucija Usorac, članica
 • Antoni Šiljeg, član

Povjerenstvo za strateško planiranje

 • Tajana Čop, članica

Stegovno povjerenstvo

 • Elena Klarić, članica

Povjerenstvo za izvannastavne aktivnosti

 • Matej Bedeković, član
 • Andrej Samarđić, član

Kontakt

Studentski zbor Agronomskog fakulteta
Svetošimunska cesta 25, 10000 Zagreb
Objekt F
E-mail: studentski.zbor ( at ) agr.hr
Facebook 
Instagram 

Otvoreni termin za studente:

Ukažite na problem, iznesite ideje, sugestije i kritike ili jednostavno popričajte o faksu, ispitima i sl. u razgovoru s nekim od članova Studentskog zbora.

 • utorkom od 10h-11h
 • u slučaju nemogućnosti ili hitnosti, moguć je i termin po dogovoru (prijedlog poslati na email ili porukom na facebook profil).

 

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.