Istaknuta dostignuća
zavod za ishranu bilja

▪ Od osnutka do danas Zavod je izradio više od 200 stručnih studija i elaborata iz područja određivanja biljno-hranidbenog kapaciteta tla s procjenom pogodnosti tla za uzgoj poljoprivrednih kultura i preporukom za gnojidbu.

▪ Od osnutka do danas djelatnici Zavoda bili su nositelji 5 znanstvenih i 8 stručnih projekata, 1 znanstvenog programa, te bili suradnici na preko 80 projekata

▪ Djelatnici Zavoda autori su ili koautori više sveučilišnih udžbenika i priručnika.

▪ 1980. Patentiranje oksido-redukcijske kape za spaljivanje uzoraka metodom po Kjeldahl-u.

▪ 1996. Prvi interdisciplinarni doktorat koji povezuje ishranu bilja i nutritivnu vrijednost poljoprivrednih proizvoda (hrane).

▪ 2006. Organizacija prvog Stručnog skupa ishrane bilja Sekcije za ishranu bilja Hrvatskog tloznanstvenog društva.

▪ od 2014. Analitički laboratorij Zavoda za ishranu bilja (ALIB) akreditiran je sukladno normi HRN EN ISO/IEC 17025:2007 u području analitike mineralnih gnojiva.

▪ od 2016. Zavod sudjeluje u radu Znanstvenog centra izvrsnosti za bioraznolikost i molekularno oplemenjivanje bilja (ZCI CroP-BioDiv)

▪ od 2018. Analitički laboratorij Zavoda za ishranu bilja (ALIB) akreditiran je sukladno normi HRN EN ISO/IEC 17025:2007 u području analitike mineralnih gnojiva i tla.

▪ Djelatnici Zavoda dobitnici su sljedećih nagrada: Medalja Agronomskog fakulteta za izniman doprinos u znanstveno-istraživačkoj, nastavnoj i stručnoj djelatnosti, Nagrada ‘Mihovil Gračanin’ Hrvatskog tloznanstvenog društva, Nagrada za izvrsnost u nastavi na prijedlog studenata Agronomskog fakulteta, Godišnja nagrada Hrvatskih voda za djelo znančajno za vodno gospodarenje.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.