Katalozi i baze podataka

 • Katalozi

  Online katalog Centralna agronomske knjižnice (CAK) www.lib.agr.hr 


  Online katalog Nacionalne i sveučilište knjižnice (NSK) http://katalog.nsk.hr 


  Skupni katalog CROLIST http://opak.crolib.hr 


  Skupni katalog Nacionalne i sveučilište knjižnice (NSK) http://skupnikatalog.nsk.hr 

 • Baze podataka

  Portal elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu - http://baze.nsk.hr 
  Portal omogućuje pristup bazama podataka s nacionalnom licencom koje financira Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta.

  DABAR – Digitalni repozitorij Agronomskog fakulteta - https://repozitorij.agr.unizg.hr 
  U Repozitoriju se pohranjuju ocjenski radovi (diplomski radovi i doktorske disertacije) te ostale publikacije.

  HRČAK – portal hrvatskih znanstvenih i stručnih časopisa - https://hrcak.srce.hr 
  Hrčak je centralni portal koji na jednom mjestu okuplja hrvatske znanstvene i stručne časopise koji nude otvoreni pristup svojim člancima.

 • CROSBI

  Hrvatska znanstvena bibliografija CROSBI je jedan od modula Informacijskog sustava znanosti RH CroRIS u kojem se na jednom mjestu prikupljaju bibliografski podaci.

  https://www.croris.hr/crosbi/

  CROSBI je baza radova autora s Agronomskog fakulteta u Zagrebu

  Samo oni radovi o kojima ste podatke unijeli u CROSBI te ih povezali uz Agronomski fakultet u Zagrebu, prikazuju se na gornjoj poveznici i ulaze skupni prikaz znanstvene i stručne produkcije Fakulteta

  Molimo vas da prilikom unošenja podataka o radovima obratite posebnu pažnju na sljedeće:

  • Kategorija radova: znanstveni, stručni, ostalo
  • Podatak o recenziji: molimo da odaberete jednu od tri mogućnosti: domaća recenzija, međunarodna recenzija, bez recenzije.
  • Koautor na radu potpisan adresom inozemne ustanove: važno je odabrati ispravno jer je kaoutorstvo s inozemnim autorima ili autorima s drugih ustanova u Hrvatskoj važna stavka prilikom vrednovanja znanstvene produkcije ustanove.
  • Ime kolaboracije: U polje "Ime kolaboracije" se ne upisuju ustanove autora rada, kao niti nazivi projekata na temelju kojih je rad nastao. U ovo polje upisati ime kolaboracije na kojoj rade znanstvenici i pod čijim imenom objavljuju radove: npr. CMS Collaboration, ALICE Collaboration itd.
  • Indeksiranost radova u bazama će se ispravnim odabirom naslova časopisa sama povezati. Ako ne možete časopis povezati javite administratorima CROSBI-ja.  
  • Znanstveno područje – obavezno odabrati jedno od ponuđenih znanstvenih polja. Radovi bez označenog područja mogu se pogrešno rangirati u MOZVAG tablicama.
  • Odabir znanstvene ustanove: radovi koji nisu vezani uz Fakultet ne prikazuju se u skupnim podacima koji se generiraju prilikom raznih vrsta vrednovanja, kako službenih tako i pri analizama koje na temelju podataka iz CROSBI-ja mogu raditi drugi istraživači. Svi radovi o kojima ste unijeli podatke, a niste ih vezali, ne doprinose ukupnosti znanstvene produkcije vaše matične ustanove.

  Izuzetno je važno i da označite ustanove svih koautora, jer je i to jedna od stavki prilikom vrednovanja

  CRORIS koordinator za AF:
  Izv.prof.dr.sc. Ante Kasap, akasap ( at ) agr.hr

  CROSBI administratori za AF:
  Graciela Sivončik Matanić, gracielasm ( at ) agr.hr
  Martina Đurinski Kunović, mdjurinski ( at ) agr.hr
  Vanja Masnov,  vmasnov ( at ) agr.hr

 • Vizbi.UNIZG

  Vizbi.UNIZG - Virtualna zbirka Sveučilišta u Zagrebu https://unizg.eindigo.net/ 

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.