Nastavna djelatnost
zavod za fitopatologiju

Nastava unutar Zavoda obuhvaćala je oduvijek kompletno područje fitopatologije (fitopatološku mikologiju, fitopatološku bakteriologiju i fitopatološku virologiju) te također i fitofarmaciju vezanu za suzbijanje bolesti (fungicide i dr.). Na početku se nastava odvijala unutar kolegija Gospodarske (poljoprivredne) i Šumarske fitopatologije, a kasnije razdvajanjem fakulteta na Poljoprivredni i Šumarski fakultet, nastava se usmjerila samo na poljoprivrednu fitopatologiju, koja je obuhvaćala fitopatološku problematiku za sve grane biljne proizvodnje (bolesti voćaka i vinove loze, bolesti ratarskih vrsta te bolesti povrća).

Danas je nastava organizirana u više kolegija, prema pojedinim disciplinama unutar fitopatologije (opća fitopatologija, fitomikologija, fitobakteriologija, fitovirologija fitopatološka dijagnostika i dr.).

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.