Znanstvena i stručna djelatnost
katedra za tjelesnu i zdravstvenu kulturu

Nastavnici Katedre za tjelesnu i zdravstvenu kulturu provode znanstvena i stručna istraživanja vezano za antropološki prostor studenata, a u svrhu provedbe nastavnog plana i programa sukladno potrebama i interesima studenata. Nastavnici surađuju s nadležnim ustanovama koji skrbe o adolescentnoj medicini vezano za prilagođenu nastavu tjelesne i zdravstvene kulture za studente koji imaju veće zdravstvene teškoće i u suradnji s njima organiziraju edukativne radionice i promotivne kampanje o zdravlju za studente Agronomskog fakulteta.  Nastavnici Katedre za tjelesnu i zdravstvenu kulturu Agronomskog fakulteta vanjski  su suradnici Kineziološkog fakulteta u Zagrebu te u suglasnosti s Agronomskim fakultetom sudjeluju u provedbi većeg broja predmeta na integriranom studiju Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Osim provedbe nastave, nastavnici Katedre za tjelesnu i zdravstvenu kulturu sudjelovali su u izradi nastavnog plana i programa tjelesne i zdravstvene kulture na Sveučilištu u Zagrebu (usvojen 2008. godine) i izradi Strategije tjelesnog vježbanja i sporta na Sveučilištu u Zagrebu te drugim projektima Sveučilišta vezano za studentski sport i sportsku kulturu.  

U svrhu ostvarivanja uspješne dual karijere studenata – sportaša Agronomskog fakulteta, nastavnici Katedre pružaju stručnu podršku studentima – kategoriziranim sportašima i sportašima članovima fakultetskih ekipa.

Stručno usavršavanje nastavnika Katedre za tjelesnu i zdravstvenu kulturu: doc. dr. sc. Sanja Ćurković (lijevo) i izv. prof. dr. sc. Romana Caput-Jogunica (desno) (2018.)

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.