Laboratorij za entomologiju

Laboratorij Zavoda za poljoprivrednu zoologiju

Entomološki laboratorij Zavoda za poljoprivrednu zoologiju provodi ispitivanja u području zaštite bilja od štetnika za potrebe znanstveno istraživačkih i stručnih projekata te nastave. 
Područje rada obuhvaća:

  1. identifikaciju štetnih i korisnih kukaca
  2. uzgoj i proučavanje biologije i ekologije štetnih i korisnih kukaca
  3. dizajniranje i analizu pokusa u fitomedicini.

Za identifikaciju kukaca laboratorij je opremljen stereo mikroskopima i standardnim determinacijskim ključevima. Za uzgoj i proučavanje biologije i ekologije štetnih i korisnih kukaca koriste se komore opremljene za uzgoj na određenoj temperaturi, relativnoj vlažnosti i rasvjeti te entomološki kavezi. U svrhu provođenja pokusa i drugih istraživanja koriste se mikroaplikatori sredstava za zaštitu bilja, olfaktometar, skener biljne površine i ozonator.

Voditeljica laboratorija: 

izv. prof. dr. sc. Ivana Pajač Živković

Lokacija ureda: III. paviljon, prizemlje, broj sobe 13
telefon: +385 1 239 3948
E-mail: ipajac ( at ) agr.hr

Laboratorij za entomologiju Laboratorij za entomologiju Laboratorij za entomologiju Laboratorij za entomologiju Laboratorij za entomologiju Laboratorij za entomologiju

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.