Laboratorij za nematologiju

Laboratorij Zavoda za poljoprivrednu zoologiju

U Laboratoriju za nematologiju odvijaju se aktivnosti vezane uz održavanje nastave (održavanje vježbi) te aktivnosti vezane uz znanstveno istraživačke i stručne projekte. Za potrebe istraživanja, uzorci tla i biljaka prikupljaju se na terenu te se u Laboratoriju pripremaju i analiziraju na prisutnost biljnoparazitskih nematoda. Temeljem utvrđene prisutnosti, brojnosti te identifikacije biljnoparazitskih nematoda u uzorcima tla i biljaka, donose se prikladne preporuke za suzbijanje štetnih vrsta nematoda u poljoprivrednim kulturama kao i zaključci važni za znanstvena istraživanja.
Laboratorij je opremljen Oostenbrinkovim uređajem za izdvajanje slobodnoživućih nematoda te Spearsovim flotacionim uređajem koji služi za izdvajanje cistolikih nematoda iz uzoraka tla. U Laboratoriju se posljednjih godina provodi i utvrđivanje prisutnosti entomopatogenih nematoda (EPN) u poljoprivrednim tlima. Svrha istraživanja je utvrđivanje autohtonih vrsta i sojeva EPN koje bi se mogle primijeniti u biološkom suzbijanju štetnih vrsta kukaca.

Voditeljica laboratorija: 

prof. dr. sc. Dinka Grubišić

Lokacija ureda: III. paviljon, prizemlje, broj sobe 009
Telefon: +385 1 239 3967
Email: djelinic ( at ) agr.hr

Laboratorij za nematologiju Laboratorij za nematologiju Laboratorij za nematologiju

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.