Savjetovalište za studente

Studiranje nosi sa sobom mnoštvo izazova i problema, ali i prilika i zadovoljstva. To je životno razdoblje u kojem se mladi ljudi suočavaju s istraživanjem različitih životnih mogućnosti - veliki broj novih osoba ulaze u njihov život, pa se uz odvajanje od obitelji često susreću s preispitivanjem starih i stvaranjem novih vrijednosti, ponašanja i uloga. Ponekad sve te životne novosti mogu biti previše i većina se studenata susretne s prolaznim emocionalnim poteškoćama i teškoćama vezanim uz studiranje. U takvim situacijama obično tražimo podršku bliskih ljudi, a kada nam takva podrška nije dovoljna za savladavanje problema dobro je potražiti i stručnu pomoć.  

Na Agronomskom fakultetu u okviru Centra za podršku studentima i karijerno savjetovanje, a u sklopu projekta Unapređenje stručne prakse na prijediplomskim i diplomskim studijima Agronomskog fakulteta osnovano je i opremljeno Savjetovalište za studente.  Aktivnosti savjetovališta odvijaju se kroz psihološko savjetovanje u obliku individualnog i grupnog rada te organizaciju različitih radionica tijekom akademske godine.

Također, kao pomoć u unapređenju vještina učenja izrađena je aplikacija s alatima za planiranje dnevnih aktivnosti, praćenje učenja i postavljanje ciljeva. Aplikacija je dostupna na poveznici  i studenti/ce joj mogu pristupiti pomoću svog AAI identiteta.

 

Lokacija: Objekt F

Kontakt osoba: doc. dr. sc. Marina Štambuk, psihologinja

E-mail: mstambuk ( at ) agr.hr

O Savjetovalištu O Savjetovalištu O Savjetovalištu

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.