TODO-NODC 2021

Pozivamo vas na Nacionalnu konferenciju o otvorenim podacima - NODC2021, koja će se održati u Zagrebu, Hrvatska, od 20. do 22. rujna 2021. u hibridnom načinu (s obzirom na važeće epidemiološke mjere). NODC2021 je organiziran u sklopu Obzor 2020 Twinning Open Data Operational (857592 – TODO) projekta s ciljem diseminacije dosadašnjih rezultata projekta i trenutnih aktivnosti svim interesnim skupinama u Republici Hrvatskoj iz područja otvorenih podataka. Također, cilj je okupiti dionike hrvatskih ekosustava otvorenih podataka, uključujući donositelje odluka, javni sektor, tvrtke, istraživače i građane, te pokrenuti komunikaciju između istih o mogućnostima koncepta otvorenih podataka.

NODC2021 je zamišljen kao trodnevni događaj u kojem će sudjelovati dionici iz područja znanosti, renomirani predavači iz EU, uprave, obrazovanja i industrije. Osim tematskih disciplinarnih panel sekcija usmjerenih na otvorene podatke (pravo, agronomija, geodezija, informatika i organizacija, računarstvo, transport i promet), organizirat će se i dvije radionice za sudionike koji žele saznati više o konceptu otvorenih podataka ("Otvoreni podaci za početnike" i "Pokaži mi podatke! – otvoreno mapiranje podataka za početnike").

Stručni i znanstveni radovi predstavit će se u sklopu panel sekcija:

  • Inovacije temeljene na podacima za održivo korištenje prirodnih resursa i učinkovitu proizvodnju hrane
  • Tehnološki aspekti koji omogućuju otvorenost podataka
  • Otvoreni podaci za prava građana i dobro upravljanje
  • Otvoreni ekosustavi podataka – naglasak na prikupljanju podataka
  • Otvoreni geoprometni podaci kao pokretač modernog društva
  • Otvoreni podaci u pametnim gradovima.

Prošireni sažeci (500 riječi + do 10 referenci) mogu se poslati na e-mail adresu nodc2021-todoproject@fpz.unizg.hr najkasnije do 5. rujna 2021. Svi prošireni sažeci moraju biti napisani na engleskom jeziku. Prošireni sažeci biti će nakon postupka recenzije objavljeni u knjizi sažetaka konferencije.

Odabrani prošireni sažetci će na prijedlog Znanstvenog odbora NODC2021 biti pozvani za moguće objavljivanje (u skladu s uobičajenom procedurom časopisa) u zasebnom izdanju časopisa INDECS - Interdisciplinary Description of Complex Systems (www.indecs.eu).

Za više informacija o NODC2021 posjetite službenu web stranicu projekta TODO (todo-project.eu) gdje će biti objavljeni detalji o konačnom programu, važnim datumima, registraciji sudionika, govornicima, i sl.).

Važni datumi:

Rok za prijavu sažetka (500 riječi): 05. rujna 2021.
Konačna odluka o prihvaćanju sažetka: 10. rujna 2021.
Rok za predaju odabranih potpunih radova za objavu u INDECS časopisu: 23. rujna 2021.

Sudjelovanje je besplatno za sve zainteresirane i bez predaje prezentacije ili sažetka. Prijava je obavezna za sve sudionike konferencije (nodc2021-todoproject@fpz.unizg.hr).

Radujemo se vašem dolasku na NODC2021!

 

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.