Agronomi na Sveučilišnom natjecanju u badmintonu - Važno je sudjelovati

U subotu, 2. travnja 2022. godine održano je Sveučilišno natjecanje u badmintonu u organizaciji Zagrebačkog sveučilišnog sportskog saveza. Uz Olimpijsko geslo: Važno je sudjelovati (više o geslu ispod objave ovog teksta) Agronomski fakultet u ekipnom i individualnom natjecanju dostojno su predstavili studenti 2. godine: Mihael Klarić, Jurja Javorić, Branimir Zorić, Ema Bubalo i Patrik Sorčić.

I kao što je u tekstu Milke Babović navedeno: "bitno je boriti se čvrsto i fer..." iskrene čestitke studentima na promociji Agronomskog fakulteta.

O geslu: "Važno je sudjelovati, a ne pobijediti" (autorice Milke Babović, dostupno na https://www.hzsn.hr/hr/omilka-babovi/784-vano-je-sudjelovati.html )

"Neka zapamte da brzopleto griješe oni koji ponavljaju da je zastarjelo geslo „važno je sudjelovati, a ne pobijediti“, jer to nikada nitko nije izrekao niti napisao u dugoj povijesti olimpijske misli. Istina je ova.

Za vrijeme 4. Igara u Londonu, 19. srpnja 1908. u katedrali Svetog Pavla održana je propovijed za sve sudionike Igara. Propovjednik je bio biskup iz Pennsylvanije Ethelbert Talbot. U svojoj propovjedi rekao je doslovce ovo: “Suština Olimpijskih igara je sudjelovati, a ne jedino, isključivo, po svaki cijenu, pobijediti. Jednako tako kao što je u ljudskom životu važnije nastojanje i uporna borba od samog trijumfa. Bitno je boriti se čvrsto i fair, a ne bezobzirno osvajati.“ I tako se zna tko je prvi izrekao ove riječi, zna se da to nije bio Pierre de Coubertin. On ih prihvatio kao svoje i zapisao u svojim „Memoarima“.

Fotogalerija:

Agronomi na Sveučilišnom natjecanju u badmintonu - Važno je sudjelovati Agronomi na Sveučilišnom natjecanju u badmintonu - Važno je sudjelovati Agronomi na Sveučilišnom natjecanju u badmintonu - Važno je sudjelovati

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.