Istraživanja

Pored nastave, znanstveno - istraživački rad predstavlja temeljnu odrednicu naše djelatnosti i misije - unaprjeđenje poljoprivrede u Republici Hrvatskoj. Prema broju znanstvenika, znanstvenih projekata i publikacija, Agronomski fakultet zauzima vodeće mjesto u našoj zemlji na polju poljoprivrednih znanosti.

Znanstvene aktivnosti naših djelatnika provode se na fakultetskim zavodima - laboratorijima i pokušalištima, ali i na izdvojenim lokacijama izvan fakulteta, često u suradnji s drugim znanstvenicima i institucijama u zemlji i inozemstvu. Posljednjih godina bilježimo konstantan porast znanstvene produkcije, koja se očituje ponajprije u broju dobivenih projekata, radova objavljenih u prestižnim znanstvenim časopisima, te organizaciji i aktivnom sudjelovanju na znanstvenim skupovima.

Jedan od naših glavnih ciljeva u istraživačkom radu je omogućiti prijenos znanja i znanstvenih rezultata na gospodarstvo, te sudjelovati u njihovoj primjeni. Na taj način znanstvena istraživanja dobivaju svoj puni smisao, a brojni stručni projekti i ostale  aktivnosti naših djelatnika u suradnji s gospodarstvom svrstavaju nas također na vodeću poziciju u nacionalnim okvirima.

Sve veća potreba za kvalitetnim znanstvenim radom nameće potrebu za kvalitetnom  kadrovskom obnovom. Zbog toga se velika pažnja poklanja i poticanju izvrsnosti, pa najbolji studenti često postaju asistenti, a nastoje im se omogućiti i najbolji uvjeti za odgovarajuću naobrazbu i znanstveno usavršavanje.

 

Strategija razvoja znanstveno-istraživačke djelatnosti Sveučilišta u Zagrebu Agronomskog fakulteta (2016.-2020.) (.pdf)

Istraživačke i stručne aktivnosti Znanost u službi kvalitete života - Promotivni priručnik (.pdf)

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.