Održana prva konferencija o mediteranskoj poljoprivredi ˝Dalmatinka˝

Predstavnici Sveučilišta u Zagrebu Agronomskog fakulteta i Sveučilišta u Zadru kao institucionalni partneri sudjelovali su na prvoj konferenciji o mediteranskoj poljoprivredi ˝DALMATINKA˝ koja je održana 24. svibnja 2022. godine na Sveučilištu u Zadru pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Zadarske županije. Organizator konferencije bila je agencija Apriori World .

Cilj konferencije bio je povezati stručnjake koji su kao sudionici održali predavanja i razmijenili svoja iskustva vezana za aktualnosti i izazove u biljnoj i stočarskoj proizvodnji na području Mediterana te na taj način željeli „Inspirirati poljoprivredu“ povezujući turizam, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, akademsku zajednicu, iskusne i mlade poljoprivrednike i ostale dionike značajne za razvoj mediteranske poljoprivrede.

Uvodnu riječ na konferenciji uputilli su rektorica Sveučilišta u Zadru prof.dr.sc. Dijana Vican i dekan Sveučilišta u Zagrebu Agronomskog fakulteta prof. dr. sc. Ivica Kisić, dok je konferencija završila predavanjem na temu „Mladi poljoprivrednici, akademska zajednica i mediteranska poljoprivreda“ te panelom “Iskustva mladih poljoprivrednika i vizija razvoja mediteranske poljoprivrede” koje je održala i moderirala prof. dr. sc. Martina Skendrović Babojelić voditeljica diplomskog sveučilišnog studija Mediteranska poljoprivreda. Kao sudionici panela prisutni su bili mladi agronomi Petra Žampera, Josip Pavlica i Branimir Vrkić koji su predstavili svoja obiteljska poljoprivredna gospodarstva, prenijeli iskustva i izazove s kojima se susreću, ali i uputili važnu poruku budućim mladim poljoprivrednicima kako se marljivim radom, entuzijazmom, voljom i ljubavlju prema poslu može postati uspješan poljoprivrednik. Konferenciji su prisustvovali i studenti prve godine zajedničkog diplomskog sveučilišnog studija Mediteranska poljoprivreda, čiji je nositelj Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet i partner Sveučilište u Zadru, Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu,  pri čemu je dodatno osnažena suradnja između navedenih institucija.

 

Fotogalerija

Održana prva konferencija o mediteranskoj poljoprivredi ˝Dalmatinka˝ Održana prva konferencija o mediteranskoj poljoprivredi ˝Dalmatinka˝ Održana prva konferencija o mediteranskoj poljoprivredi ˝Dalmatinka˝ Održana prva konferencija o mediteranskoj poljoprivredi ˝Dalmatinka˝ Održana prva konferencija o mediteranskoj poljoprivredi ˝Dalmatinka˝ Održana prva konferencija o mediteranskoj poljoprivredi ˝Dalmatinka˝ Održana prva konferencija o mediteranskoj poljoprivredi ˝Dalmatinka˝ Održana prva konferencija o mediteranskoj poljoprivredi ˝Dalmatinka˝

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.