IV. međunarodni znanstveno-stručni skup Inovacije i agrobiznis

Pozivamo Vas na IV. međunarodni znanstveno-stručni skup Inovacije i agrobiznis koji će se održati 25.11.2022. na Agronomskom fakultetu od 9 do 17 sati.

Inovacije i agrobiznis organizira Hrvatsko agroekonomsko društvo (HAED) u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu Agronomskim fakultetom, Akademijom poljoprivrednih znanosti (APZ), Međunarodnom mrežom MBA Agribusiness and Commerce, Institutom za poljoprivredu i turizam Poreč, Visokim gospodarskim učilištem u Križevcima i Fakultetom agrobiotehničkih znanosti u Osijeku.

Cilj znanstveno-stručnog skupa je na jednom mjestu okupiti dionike poljoprivredno – prehrambenog sektora, od proizvođača do krajnjih potrošača, uključujući i znanstvenike, konzultante i predstavnike državne vlasti kako bi podigli svijest o važnosti uvođenja inovacija i prelaska na održivu bioekonomiju kako bi se smanjile posljedice klimatskih promjena i nastavila sigurna opskrba hranom rastućeg svjetskog stanovništva.

U sklopu konferencije Inovacije i agrobiznis (glavna tema skupa - Klimatske promjene i održiva bioekonomija) održat će se četiri plenarna predavanja:

 1. Sustav prijenosa znanja i inovacija u poljoprivredi (AKIS) – snažan poticaj razvoju
  Silvio Šimon, Robert Črep, Nataša Puhelek Puština, Zdenko Škiljan, Robertina Vučković, Lana Bačura, Mladen Fruk, Željka Gudelj Velaga (Ministarstvo poljoprivrede)
 2. Promjene u agroklimatskim uvjetima na području Hrvatske u posljednjih 60 godina
  Mislav Anić (Državni hidrometeorološki zavod)
 3. Klimatske promjene: ograničenja i izazovi u hortikulturi
  Smiljana Goreta Ban, Nina Išić, Ana Čehić, Dean Ban (Institut za turizam i poljoprivredu Poreč)
 4. Energetska tranzicija grada uz podršku građana
  Mikulčić Šantić Sanela (Križevački laboratorij inovacija za klimu)

 

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.