Današnja djelatnost
zavod za opću proizvodnju bilja

Nastavna, znanstvena i stručna djelatnost Zavoda odvija se u znanstvenom području biotehničkih znanosti, znanstvenom polju agronomija, znanstvenoj grani bilinogojstvo i ekologija i zaštita okoliša. Zavod je danas nositelj 3 studija: na prijediplomskom Agroekologija (izv.prof.dr.sc. Ivana Šestak i doc.dr.sc. Igor Bogunović - zamjena), na diplomskom Ekološka poljoprivreda i agroturizam (izv.prof.dr.sc. Aleksandra Perčin) i Agroekologija/Agroekologija (izv.prof.dr.sc. Željka Zgorelec).

Danas se uz teme obrade i gnojidbe tla bavimo i popravkom fizikalnih (npr. zbijenost), kemijskih (C, N, S) i bioloških (organska tvar) značajka tla; ekološkom poljoprivredom i konzervacijskim gospodarenjem, te ublažavanjem i prilagodbom vezano za klimatske promjene. Dio istraživanja odnosi se na oštećenja i zaštitu tla i okoliša (erozija tla vodom, opožarena zemljišta, onečišćenje tla i vode).

Sudjelovali smo u izradi više od 500 stručnih radova. Objavili smo više od 850 znanstvenih radova i sudjelovali u brojnim nacionalnim i međunarodnim znanstvenim, nastavnim i stručnim projektima: HRZZ, MZOŠ, EU-FP6, LIFE, NATO, COST, ESF, UNDP-GEF, BICRO, TEMPUS i drugi.

U sklopu Zavoda djeluje i Analitički laboratorij (OPBLab) 

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.