Sudjelovanje na Međunarodnom natjecanju znanstvenih radova studenata „Black Sea Science 2023”

Sara Kolar, studentica 2. godine diplomskog studija Hranidba životinja i hrana, osvojila je 2. mjesto na Međunarodnom natjecanju znanstvenih radova studenata „Black Sea Science 2023”. Studentica je provela istraživanje te napisala i predstavila ga radom „The effect of different storage temperatures and light exposure on carotenoid stability of marigold flowers (Tagetes erecta L.)“, pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Kristine Kljak.

Međunarodno natjecanje znanstvenih radova studenata "Black Sea Science 2023“ organiziralo je sveučilište Odesa National University of Technology, Ukrajina, u suorganizaciji niza sveučilišta i instituta, te uz potporu udruženja ISEKI-Food Association (European Integrating Food Science and Engineering Knowledge into the Food Chain Association). Ukupno je bilo prijavljeno 378 radova studenata sa 40 sveučilišta iz Europe i Azije u šest kategorija natjecanja.

Studentica je osvojila 2. mjesto u kategoriji „Food Science and Technologies“, a pristigle radove je u ovoj kategoriji ocjenjivalo Povjerenstvo od 53 člana sa sveučilišta iz Europe i Azije, među kojima su bili i nastavnici Agronomskog fakulteta: izv. prof. dr. sc. Ana Matin, izv. prof. dr. sc. Ivica Kos, izv. prof. dr. sc. Jana Šic Žlabur, doc. dr. sc. Matija Duvnjak i izv. prof. dr. sc. Milna Tudor Kalit.

Više informacija o samom natjecanju studenata možete naći na mrežnoj stranici http://isc.ontu.edu.ua/?lang=en 

Iskrene čestitke svima!

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.