Završen Tečaj za odabir ocjenjivača maslinovog ulja

U Laboratoriju za senzorske analize poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na Sveučilištu u Zagrebu Agronomskom fakultetu uspješno je proveden i završen Tečaj za odabir ocjenjivača maslinovog ulja s testiranjem fiziološke sposobnosti ocjenjivača.

Tečaj je trajao 32 sata od 26. do 28. svibnja 2023. te od 2. do 4. lipnja 2023. uz sudjelovanje 16 kandidata iz Zagrebačkog maslinarskog instituta kao nositelja projekta.

Na edukaciji su sudjelovali i kandidati s partnerskih institucija, odnosno 6 kandidata s Nastavanog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ te 3 kandidata s Agronomskog fakulteta kao domaćina. Provedba edukacije je povjerena Udruzi senzorskih analitičara maslinovog ulja OLEA-Zadar. Predavači su bili Anastazija Milardović, dipl. ing. preh. teh., prof. dr. sc. Marijana Matek Sarić, dr. sc. Šime Marcelić, mr. sc. Petar Pedišić,  Željko Vrsaljko, ing. i Slavica Kosović, dipl. ing. agr., koji su upisani u Nacionalnu listu senzorskih ocjenjivača maslinova ulja pri Ministarstvu poljoprivrede RH.

Nakon uspješnog polaganja ispita svih kandidata stvoreni su preduvjeti za sudjelovanje u vođenim kušanjima maslinovih ulja pod vodstvom ovlaštenih voditelja panela kako bi se steklo iskustvo, točnost i sigurnost u ocjenu potrebno za formiranje panela kako je i planirano projektom. Pri dodjeli diploma zaključeno je da će se u daljnjim aktivnosti upotrijebiti pogodni uvjeti za treninge i ocjenjivanja u Laboratoriju za senzorske analize na Agronomskom fakultetu kako je i zamišljeno projektom „Centar za sigurnost i kvalitetu hrane“.

Fotogalerija

Završen Tečaj za odabir ocjenjivača maslinovog ulja Završen Tečaj za odabir ocjenjivača maslinovog ulja Završen Tečaj za odabir ocjenjivača maslinovog ulja Završen Tečaj za odabir ocjenjivača maslinovog ulja Završen Tečaj za odabir ocjenjivača maslinovog ulja Završen Tečaj za odabir ocjenjivača maslinovog ulja Završen Tečaj za odabir ocjenjivača maslinovog ulja Završen Tečaj za odabir ocjenjivača maslinovog ulja Završen Tečaj za odabir ocjenjivača maslinovog ulja Završen Tečaj za odabir ocjenjivača maslinovog ulja Završen Tečaj za odabir ocjenjivača maslinovog ulja Završen Tečaj za odabir ocjenjivača maslinovog ulja

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.