Dora Zurak, mag. ing. agr.

Doktorand
Odsjek za animalne znanosti
Zavod za hranidbu životinja
Lokacija ureda: 2. paviljon, prizemlje, desno
Telefon/Mobitel: +385 1 239 3945
Email: dzurak ( at ) agr.hr
Jezik komuniciranja: hrvatski, engleski

Akademske kvalifikacije

  • 2016 - 2019: mag.ing.agr.
    Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    Utjecaj svojstava endosperma zrna kukuruza na in vitro kinetiku probavljivosti škroba u tankom crijevu svinja
  • 2013 - 2016: univ. bacc. ing. agr.
    Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    Izabrani parametri kvalitete silaže cijele biljke kukuruza s velikih farma Republike Hrvatske

Radno iskustvo

  • 2020 - : Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    asistent (doktorand)

Znanstveni interesi

  • hranidbena vrijednost hrane za životinje
  • fizikalno - kemijske karakteristike hrane za životinje
  • kinetika probavljivosti hranjivih tvari

Usavršavanja

  • 01.05.2022. - 30.06.2022.: : BOKU - University of Natural Resources and Life Science (znanstveno)
    CEEPUS program (SK-1018-07-2122 – Biology, Biotechnology and Food Sciences)

Projekti

znanstveni

Naziv projekta Izvor financiranja Trajanje Uloga AFZ
Biodostupnost karotenoida kukuruza kod nesilica: utjecaj mikrostrukture zrna i sastava smjese Hrvatska zaklada za znanost 15.01.2020. - 14.01.2024. koordinator

Publikacije

  • Zurak, D., Slovenec, P., Janječić, Z., Bedeković, D., Pintar, J., & Kljak, K. (2022). Overview on recent findings of nutritional and non-nutritional factors affecting egg yolk pigmentation. World's Poultry Science Journal, 78(2), 531-560. DOI: 10.1080/00439339.2022.2046447.
  • Zurak, D., Grbeša, D., Duvnjak, M., Kiš, G., Međimurec, T., & Kljak, K. (2021) Carotenoid content and bioaccessibility in commercial maize hybrids. Agriculture, 11 (7) 586, 12 DOI:10.3390/agriculture11070586.
  • Zurak D., Kljak K., & Grbeša D. (2020). The composition of floury and vitreous endosperm affects starch digestibility kinetics of the whole kernel. Journal of Cereal Science. 95, 2 - 6. DOI: 10.1016/j.jcs.2020.103079.

Bibliografija (CROSBI): https://www.bib.irb.hr/profile/37050

Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?hl=hr&user=M_3rqr0AAAAJ

Ostale znanstvene i stručne aktivnosti

  • 2021 - : World Poultry Science Association (WPSA)
  • 2021 - : International Carotenoid Society

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.