Dora Zurak, mag. ing. agr.

Doktorand
Odsjek za animalne znanosti
Zavod za hranidbu životinja
Lokacija ureda: 2. paviljon, prizemlje
Telefon/Mobitel: +385 1 239 3945
Email: dzurak ( at ) agr.hr
Jezik komuniciranja: hrvatski, engleski

Akademske kvalifikacije

  • 2016 - 2019: mag.ing.agr.
    Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    Utjecaj svojstava endosperma zrna kukuruza na in vitro kinetiku probavljivosti škroba u tankom crijevu svinja
  • 2013 - 2016: univ. bacc. ing. agr.
    Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    Izabrani parametri kvalitete silaže cijele biljke kukuruza s velikih farma Republike Hrvatske

Radno iskustvo

  • 2020 - : Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    asistent (doktorand)

Znanstveni interesi

  • hranidbena vrijednost hrane za životinje
  • fizikalno - kemijske karakteristike hrane za životinje
  • kinetika probavljivosti hranjivih tvari

Projekti

znanstveni

Naziv projekta Izvor financiranja Trajanje Uloga AFZ
Biodostupnost karotenoida kukuruza kod nesilica: utjecaj mikrostrukture zrna i sastava smjese Hrvatska zaklada za znanost 15.01.2020. - 14.01.2024. koordinator

Publikacije

  • Kljak, K., Novaković, K., Zurak, D., Pamić, S., Duvnjak, M., Grbeša, D. (2020). Physical properties of kernels from modern maize hybrids used in Croatia. Journal of Central European agriculture, 21 (3), 543-553 doi:10.5513/JCEA01/21.3.2865.
  • Zurak D., Kljak K., Grbeša D. (2020). The composition of floury and vitreous endosperm affects starch digestibility kinetics of the whole kernel. Journal of Cereal Science. 95, 2 - 6. doi: 10.1016/j.jcs.2020.103079.
  • Zurak D., Grbeša D., Kljak K. (2018). Fizikalna svojstva i fermentacijski profil silaže cijele biljke kukuruza s velikih farma Republike Hrvatske. Journal of Central European Agriculture. 19 (1), 126 – 141. doi: 10.5513/JCEA01/19.1.2031.

Bibliografija (CROSBI): https://www.bib.irb.hr/profile/37050

Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?hl=hr&user=M_3rqr0AAAAJ

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.