Dora Zurak, mag. ing. agr.
Doktorand
Odsjek za animalne znanosti
Zavod za hranidbu životinja
Lokacija ureda: 2. paviljon, prizemlje, desno
Telefon/Mobitel: +385 1 239 3945
Email: dzurak ( at ) agr.hr
Jezik komuniciranja: hrvatski, engleski
Akademske kvalifikacije
- 2016 - 2019: mag.ing.agr.
Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
Utjecaj svojstava endosperma zrna kukuruza na in vitro kinetiku probavljivosti škroba u tankom crijevu svinja - 2013 - 2016: univ. bacc. ing. agr.
Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
Izabrani parametri kvalitete silaže cijele biljke kukuruza s velikih farma Republike Hrvatske
Radno iskustvo
- 2020 - : Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
asistent (doktorand)
Znanstveni interesi
- hranidbena vrijednost hrane za životinje
- fizikalno - kemijske karakteristike hrane za životinje
- kinetika probavljivosti hranjivih tvari
Usavršavanja
- 01.05.2022. - 30.06.2022.: : BOKU - University of Natural Resources and Life Science (znanstveno)
CEEPUS program (SK-1018-07-2122 – Biology, Biotechnology and Food Sciences)
Projekti
znanstveni
Naziv projekta | Izvor financiranja | Trajanje | Uloga AFZ |
---|---|---|---|
Biodostupnost karotenoida kukuruza kod nesilica: utjecaj mikrostrukture zrna i sastava smjese | Hrvatska zaklada za znanost | 15.01.2020. - 14.01.2024. | koordinator |
Publikacije
- Zurak, D., Slovenec, P., Janječić, Z., Bedeković, D., Pintar, J., & Kljak, K. (2022). Overview on recent findings of nutritional and non-nutritional factors affecting egg yolk pigmentation. World's Poultry Science Journal, 78(2), 531-560. DOI: 10.1080/00439339.2022.2046447.
- Zurak, D., Grbeša, D., Duvnjak, M., Kiš, G., Međimurec, T., & Kljak, K. (2021) Carotenoid content and bioaccessibility in commercial maize hybrids. Agriculture, 11 (7) 586, 12 DOI:10.3390/agriculture11070586.
- Zurak D., Kljak K., & Grbeša D. (2020). The composition of floury and vitreous endosperm affects starch digestibility kinetics of the whole kernel. Journal of Cereal Science. 95, 2 - 6. DOI: 10.1016/j.jcs.2020.103079.
Bibliografija (CROSBI): https://www.bib.irb.hr/profile/37050
Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?hl=hr&user=M_3rqr0AAAAJ
Ostale znanstvene i stručne aktivnosti
- 2021 - : World Poultry Science Association (WPSA)
- 2021 - : International Carotenoid Society