Climate-KIC projekt „Agricultural Risk Metrics, ARM-SaaS Tool for the needs of Farmers“

Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet voditelj je projekta „Agricultural Risk Metrics, ARM-SaaS Tool for the needs of Farmers“, financiranog od strane Climate-KIC-a.

U projektu sudjeluju prof.dr.sc. Mario Njavro i asistentica Tajana Čop, mag.ing.agr. sa Zavoda za menadžment i ruralno poduzetništvo. Partner na projektu je Genillard & Co iz Münchenua, Njemačka, uz podršku tehnološkog partnera OSINT Analytics iz Norveške.

Sažetak projekta
Zbog klimatskih promjena i pojave vremenskih nepogoda, poljoprivrednici se suočavaju s rizikom gubitka prinosa. Kako bi poljoprivrednici uspješno odgovorili na klimatske rizike potrebne su im jasne, razumljive i korisne informacije. ARM platforma je trenutno osmišljena za uporabu u industriji osiguranja, te je planirana kao koristan alat za poljoprivrednike u Hrvatskoj s ciljem upravljanja rizikom. Cilj projekta je kroz radionicu s poljoprivrednicima ispitati mogućnost primjene i prihvaćenost ARM-a, te potrebu za poboljšanjem značajki ARM platforme prema zahtjevima poljoprivrednika. Projekt obuhvaća know-how i društveni aspekt poljoprivrede u Hrvatskoj, kombiniran s tehničkim i metodološkim znanjem o analizi rizika. Planirano je da projekt rezultira novim proizvodom.

 

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.