• Agrarna ekonomika Agrarna ekonomika
  Agrarna ekonomika
 • Agroekologija Agroekologija
  Agroekologija
 • Animalne znanosti Animalne znanosti
  Animalne znanosti
 • Biljne znanosti Biljne znanosti
  Biljne znanosti
 • Ekološka poljoprivreda Ekološka poljoprivreda
  Ekološka poljoprivreda
 • Fitomedicina Fitomedicina
  Fitomedicina
 • Hortikultura Hortikultura
  Hortikultura
 • Krajobrazna arhitektura Krajobrazna arhitektura
  Krajobrazna arhitektura
 • Poljoprivredna tehnika Poljoprivredna tehnika
  Poljoprivredna tehnika

Postani student Sveučilišta u Zagrebu Agronomskog fakulteta.

Želite li postati stručnjak koji svojim radom može utjecati na mnoge aktualne probleme kao što su proizvodnja hrane, zaštita i održivo korištenje prirodnih resursa ili uređenje krajobraza i okoliša?
Upoznaj se s našim studijima i odaberi zanimanje budućnosti.

Čekamo te!

Klikni s Agronomijom

Agronomski fakultet se u 103 godine bogate akademske tradicije profilirao kao vodeća znanstvena i sveučilišna ustanova u Hrvatskoj u području biotehničkih znanosti. Naši studiji pokrivaju sva područja poljoprivredne proizvodnje i srodnih djelatnosti, uključujući agrarnu ekonomiku, agroturizam te krajobraznu arhitekturu.

 • Space
 • Space
 • Space
 • Space
 • Space
0
Prijediplomskih studija
0
Diplomskih studija
0
Pokušališta
0
Upisanih studenata
 • Space
 • Space
 • Space
 • Space
 • Space

Postani student!

Primjenom najviših akademskih standarda omogućujemo studentima stjecanje kompetencija utemeljenih na suvremenim znanstvenim spoznajama i inovacijama. Laboratorijske vježbe, terenska nastava i stručna praksa omogućuju spajanje teorijskih i praktičnih znanja, a naše su nastavnike studenti ocijenili kao pristupačne i stručne.

Kontaktirajte nas na mail: referada ( at ) agr.hr

Život na Agronomiji

Studiraj u zelenoj oazi Maksimira na jednom od najljepših kampusa s najnovijom menzom. Osim predavanja, možeš se uključiti u brojne izvannastavne aktivnosti koje se upisuju u dodatak diplomi, otići na međunarodnu razmjenu, postati član studentske udruge, baviti se sportom i brojnim aktivnostima.

 • Space
 • Space
 • Space
 • Space
 • Space
facebook-afz
youtube-afz
instagram-afz
 • Space
 • Space
 • Space
 • Space
 • Space
 • Space

Što nakon diplome?

Poljoprivreda ulazi u STEM područje, a takva zanimanja imaju sigurnu budućnost te nude prilike za zapošljavanje. Na Agronomskom fakultetu djeluje i posebna služba koja priprema studente za tržište rada: Centar za podršku studentima i karijerno savjetovanje.

Zašto upisati Agronomski fakultet?

Prof.dr.sc. Ivica Kisić
dekan
Prof.dr.sc. Sandra Voća
Prodekanica za nastavu i studijske programe
Marliese Pauline Sitter
Marliese Pauline Sitter
studentica
Jelic Jela
Jela Jelić
studentica
Celizic Maja
Maja Celizić
studentica
Pave Ninčević
student

Dekan

Zadnja dva desetljeća promišljanja o agronomiji su se jako promijenila. Agronomski fakultet ne nudi više samo programe vezane uz klasičnu poljoprivredu - sjetve i sadnje poljoprivrednih kultura, te uzgoja i držanja domaćih životinja. Izvedbeni programi Agronomskog fakulteta prilagođeni su okolišnoj politici Europske unije.

Fakultetu se ovdje pruža niz mogućnosti suradnje na prilagodbi vezanoj uz što veću klimatsku neutralnost (prelazak na alternativne i obnovljive izvore energije), ali i u sektorima bioraznolikosti, bioekonomije, regenerativne ili održive poljoprivrede te zelene industrije a posebno strategije hrane i pića od polja do stola. Tu svoje mjesto mogu pronaći i agrošumarstvo te permakulturni uzgoj biljaka i držanja životinja. Sve su to nove paradigme kojih do prije nekoliko godina nije bilo u izvedbenim programima Agronomskog fakulteta.

Dragi budući studenti, agronomije je bila i prije nas ostati će i poslije nas. Bez hrane se ne može. Osobno smatram da uz liječnički posao nema ljepšeg, časnijeg i humanijeg posla. Agronomija i srodne grane osiguravaju ljudima da imaju što jesti, što piti, čime se obući i slično.

Dobro došli na Agronomski fakultet.

Prodekanica za nastavu i studijske programe

Poljoprivreda je najstarija ljudska djelatnost i obuhvaća vrlo široko područje. Nemoguće je zamisliti postojanje čovječanstva bez nje jer ona obuhvaća procese proizvodnje hrane za životinje i ljude, ali i proizvodnju energetskih usjeva i istovremeno uređenje krajobraza. Objedinjuje znanja iz različitih drugih znanosti – ekonomije, informatike, matematike, sociologije, biologije, kemije. Različitost tema unutar ovog područja znači da nikad nije dosadno i da uvijek postoji nešto novo što se može naučiti.

Poljoprivredom možemo utjecati na očuvanje okoliša, a samim time i na zdravlje ljudi. Pandemija koronavirusa pokazala je da je opskrba hranom i poljoprivrednim proizvodima iznimno bitna. Primjena novih tehnologija dovela je do toga da je čovjek više menadžer koji upravlja svim procesima, nego samo radnik na polju.

Iako se čini da poljoprivreda nije nešto što bi se moglo studirati, realnost je potpuno drugačija. U poljoprivredi će uvijek biti posla, a svojim razvojem će se uvijek prilagođavati potrebama čovjeka!

Potencijal koji poljoprivreda ima u Hrvatskoj je ogroman, no nedostaje mladih umova koji bi donijeli promjenu s novim načinom razmišljanja. I to je prostor koji se može iskoristiti za razvijanje svoje karijere!

Zato dođite studirati na jedan od studijskih programa na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.

Erasmus+ studentica iz Waldenburga u Njemačkoj

During my exchange semester WS 2020/21 at the Faculty of Agriculture in Zagreb I have had one of the best times of my life: I was able to choose own interesting topics for my seminar works, my professors were very flexible and friendly.

The ERASMUS coordinator Ema Brijačak was helping me out immediately when I had a question. Aside from University I was travelling along the wonderful croatian coastline and to the pretty national parks, met great people, improved my english and experienced different cultures.

Even though my mobility is now over, I am still staying in Zagreb enjoying the croatian coffees while writing my master thesis. I guess that´s the proof that I highly would recommend an exchange semester in Zagreb!

Studentica diplomskog studija Krajobrazna arhitektura

Fakultet je okružen naljepšom prirodom i visokom, razgranatom vegetacijom koja u svako godišnje doba, a posebno u jesen donosi neka nova iznenađenja.

Osim što "vodi" brigu o ugodnom boravku u svom okruženju, Agronomski fakultet brine i o potrebama te interesima svakog studenta. Uz raznolik izbor smjerova, nudi i mnoge druge aktivnosti i mogućnosti kojima doprinosi znanju i vještinama. Neke od aktivnosti su uključivanja u razne grupe ili udruge kroz koje svoje vještine i znanja studenti primjenjuju u praksi, a uz to stječu i nova prijateljstva i poznanstva koja su veoma bitan dio života svakog od nas.
Ono što pravi razliku između Agronomskog fakulteta s drugim fakultetima je postojanost studenata tutora koji uvelike olakšavaju snalaženje studenata brucoša na 1. godini. studija.

Kao studentica krajobrazne arhitekture, koji je jedan od mnogobrojnih smjerova Agronomskog fakulteta, mogu reći da upravo ovaj smjer potvrđuje raznolikost mogućnosti i prilika koje fakultet pruža ističući time priliku za kreativnošću, iznošenje svojih ideja i ciljeva, sudjelovanje u zaštiti i planiranju krajobraza koji nas okružuje, te na samom kraju priliku da postanemo najbolji dio sebe kroz ono što radimo i učimo.

Lijepo je biti student, student Agronomskog fakulteta.

Studentica diplomskog studija Agrobiznis i ruralni razvitak

Bilo da Vas više zanima poslovanje, tržište i menadžment ili uzgoj domaćih životinja, briga o nasadima ili pak prerada raznih proizvoda Agronomski fakultet je pravi izbor za Vas.

Studij Agrarna ekonomika, za koji sam se odlučila je zanimljiv te daje velik spektar znanja. Nije striktno vezan samo uz poljoprivrednu već i uz ekonomiju te sociologiju. Vlastitim odabirom izbornih predmeta imate mogućnost sami birati u kojem smjeru želite proširiti svoje znanje.

Studij Vas priprema i daje dovoljno znanja za mogućnost pokretanja vlastitog poslovanja te daje važne informacije na što obratiti pozornost.

Student diplomskog studija Fitomedicina

Biologija i kemija oduvijek su bile moj predmet interesa još od osnovne škole, ta se ljubav nastavila i kroz gimnaziju. Agronomija, točnije prijediplomski studij Fitomedicine pokazao se kao odličan odabir, a stručni predmeti posebno su me zaintrigirali, iz tog sam razloga prošle godine sa svoje dvije mentorice sa Zavoda za poljoprivrednu zoologiju pokrenuo poljoprivredni startup GGO3 GoGreenOzonator u sklopu kojega razvijamo inovativni sustav za ekološku zaštitu bilja od štetnih organizama. Osim toga, na Fakultetu postoji veliki broj izvannastavnih aktivnosti kroz koje studenti imaju priliku usavršavati i nadograđivati stručna znanja te upoznavati ljude iz poslovnog svijeta.

Ovim putem bih izdvojio Entomološku grupu kroz kroju sudjelujemo na mnogobrojnim stručnim i znanstvenim manifestacijama te realiziramo različite studentske projekte. I za kraj bih rekao; kada jednom dođeš na Agronomski fakultet zaljubiš se i agronomija postaje tvoj stil života!

Predstavljamo studije po danima:

Druži se „uživo“ s našim nastavnicima i studentima i pitaj ih sve što te zanima vezano uz studij i studiranje.

Spoji se putem ZOOM-a !

Predstavljamo studije po danima:

 • četvrtak od 13:00 do 14:00 sati: Agrarna ekonomika, Agroekologija, Animalne znanosti.
  (Zoom ID: 822 2624 3047)
 • petak od 13:00 do 14:00 sati: Biljne znanosti, Ekološka poljoprivreda i Fitomedicina.
  (Zoom ID: 816 4567 1392)
 • subota od 11:00 do 12:00 sati: Hortikultura, Krajobrazna arhitektura i Poljoprivredna tehnika.
  (Zoom ID: 896 0353 9984)

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.