102. obljetnica Agronomskoga fakulteta 

Prije 102 godine, 26.9.1919. kraljevskim ukazom utemeljen je Gospodarsko-šumarski fakultet u Zagrebu koji će 1992. dobiti sadašnji naziv Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet. Danas, sa  svojom 102 godine dugom akademskom tradicijom Agronomski fakultet profilirao se kao vodeća znanstvena i sveučilišna ustanova u Hrvatskoj u području biotehničkih znanosti. Kroz bogatu povijest Fakultet se prilagođavao promjenama u visokom obrazovanju, a tijekom 102 godine nastavnici i znanstvenici Fakulteta bili su spremni odgovoriti na nove zahtjeve, izazove i prilike koje se postavljaju u znanosti i visokom obrazovanju.

Povodom 102. obljetnice Agronomskoga fakulteta održana je  svečana sjednica Fakultetskoga vijeća na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja djelatnicima, znanstvenicima, nastavnicima i studentima.

Dekan prof.dr.sc. Zoran Grgić predstavio je izvješće za prethodno razdoblje te istaknuo kako smo posebno ponosni na studente, nastavnike, znanstvenike i administrativne djelatnike Agronomskog fakulteta koji su vrijedno radili i pridonijeli promociji struke i Fakulteta te im zajedno s prodekanima uručio nagrade i priznanja.  Svečanoj sjednici je u ime Sveučilišta u Zagrebu prisustvovao je prorektor za poslovanje prof.dr.sc. Tonči Lazibat koji je istaknuo važnost i ulogu Agronomskog fakulteta kao sastavnice Sveučilišta u Zagrebu.

Studentima su uručene nagrade za marljivost i ostvarenje uzornih rezultat u studiranju na prijediplomskom i diplomskom studiju, dekanova nagrada, priznanje za sportski uspjeh i promociju Fakulteta te priznanje Student edukator.

Nagrade je dodijelila i zaklada Agronomskog fakulteta, dok je prof.dr.sc. Ante Ivanković ispred Vijeća poslijediplomskog doktorskog studija Poljoprivredne dodijelio četiri nagrade za najbolji znanstveni rad doktoranda u akademskoj godini 2020./2021.

Dodijeljena su priznanja za izbor u trajno znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora te priznanje za izbor u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora. Dodijeljena je povelju za posebne zasluge i doprinos za unapređenje znanstvenog, nastavnog i stručnog rada te širenja ugleda Fakulteta i agronomske struke, zatim medalja za izniman doprinos u znanstveno istraživačkoj, nastavnoj i stručnoj djelatnosti, nagrada istaknutim djelatnicima i nastavnicima i nagrada za najbolje e-kolegije.

Zahvalu su primili i djelatnicima koji nakon dugogodišnjeg i predanog rada odlaze u zasluženu mirovinu, dok se u ime nagrađenih prisutnima obratila prof.dr.sc. Đurđica Žutinić i prof.dr.sc. Dubravka Samaržija.
Zbog epidemiološke situacije Svečanoj sjednici prisustvovali su samo nagrađeni zaposlenici i studenti te predstojnici zavoda i koordinatori odsjeka, no za sve je bio omogućen prijenos uživo putem ZOOM-a.

Čestitke svim nagrađenim.

Fotogalerija

102. godine Fakulteta 102. godine Fakulteta 102. godine Fakulteta 102. godine Fakulteta 102. godine Fakulteta 102. godine Fakulteta 102. godine Fakulteta 102. godine Fakulteta 102. godine Fakulteta 102. godine Fakulteta 102. godine Fakulteta

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.