Coffeerencija – 5. studentska HAED konferencija

U četvrtak 4. studenog 2021. godine u 12:00 sati u Velikoj vijećnici Agronomskog fakulteta u Zagrebu (Svetošimunska 25) održat će se 5. studenska konferencija u organizaciji Hrvatskog agroekonomskog društva (HAED) – Coffeerencija. Tema ovogodišnje studentske konferencije je specialty kava ili specijalitetna kava koja se prži u Hrvatskoj. Pozivu za sudjelovanje na Coffeerenciji odazvala su se najpoznatija imena hrvatske scene iz područja specijalitetne kave.

Konferenciju će otvoriti Rok Fabijan (Coffers Direct) od kojeg će sudionici konferencije iz prve ruke čuti sve o plantažama kave u Brazilu. Drugi izlagač, Ivan Špiljak Vignjević (Quahwa), podjelit će svoje stručno znanje o kavi kao namirnici i napitku te otkriti mnoge zanimljivosti iz svijeta roasters-a kave. Nik Orosi, osnivač branda Eliscaffe, govorit će o počecima specijalitetne kave u Hrvatskoj te o kavi kao društvenoj odgovornosti. Nadalje, mladi poduzetnik Karlo Purić predočit će sudionicima u čemu je pronašao inspiraciju za pokretanje vlastitog biznisa i pržionice Four Wheel Coffee Roasters te će opisati svjetska natjecanja barista na kojima je i sam osvojio nekoliko medalja. Na Coffeerenciji će se predstaviti i Marko Brajković, osnivač poznatog brenda Lively Roasters. Ana Buljan i Ivana Zec, osnivačice branda Karibu Kaaawa, ispričat će nešto više o ženama u ovom segmentu poduzetništva. Posljednji govornik konferencije je Josip Šlenc, poduzetnik te osnivač branda D16 Coffee, koji će govoriti o rizicima i izazovima s kojima se poduzetnici susreću u biznisu specijalitetne kavom te kako je pandemija COVID-19 na isti utjecala.

Konferenciju organiziraju studentice 5. godine diplomskog studija Agrobiznis i ruralni razvitak: Ivana Golek i Tamara Dukić.

Konferencija će se održati u hibridnom obliku (uživo i online). Link za sudjelovanje na konferenciji preko aplikacije Zoom: https://us02web.zoom.us/j/82189922728?pwd=a1doMk4xMmJFWHRCSGlCQ1B5czlMQT09

Meeting ID: 821 8992 2728 Passcode: 595412

Svi sudionici koji posjete Veliku vijećnicu Agronomskog fakulteta će imati priliku kušati specijalitetne kave, koje će pripremiti izlagači.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.