U sklopu Agro StartUp konferencije održan je panel „Studenti koji uspješno studiraju i vode poljoprivredno gospodarstvo”

U sklopu Agro StartUp konferencije 26. listopada 2021. održan je panel „Studenti koji uspješno studiraju i vode poljoprivredno gospodarstvo” na kojem su sudjelovali studenti Agronomskog fakultata:

  • Filip Puškarić, student prve godine diplomskog studija Biljne znanosti s Agro Puškarić Poljoprivredni Obrt
  • Amanda Dušić, studentica treće godina prijediplomskog studija Fitomedicina s OPG Dušić
  • Vlaho Komparak, student treća godine prijediplomskog studija Ekološka poljoprivreda s OPG Komparak
  • Ana Peršurić Palčić, studentica treće godine poslijediplomskog studija Poljoprivredne znanosti s Misal Peršurić
  • Valentin Krtalić, koji je nedavno diplomirao na studiju Voćarstvo iz Dolina Maslina d.o.o.
  • Domagoj Vučemilović-Jurić, student prve godine diplomskog studija Fitomedicina s OPG Vučemilović-Jurić
  • Hrvoje Maturanec, student druge godine diplomskog studija Proizvodnja i prerada mesa iz The M Brothers

Naši studenti ispričali su kako se susreću s izazovima poput administracije i birokracije, nemogućnosti zakupa poljoprivrednog zemljišta pa sve do klimatskih promjena i korona krize.

Pokazali su kako mladost, znanje, hrabrost pa i inat mogu nadići te izazove. Dovoljno je reći kako je Hrvoje otvorio restoran usred lockdown krize kada su mnogi zatvarali, Filip je osigurao svoje usjeve, popravio strukturu i plodnost tla, Amanda je izgradila rashlađenu komoru za čuvanje jabuka sredstvima iz EU fondova, Valentin je 2012. podigao nasad od 7000 stabala maslina, 2021. je to učinio ponovno, Ana je studentica poslijediplomskog studija koja proizvodnjom pjenušavih vina u Istri razbija predrasude, a kao žena i stereotipe, Vlaho je podigao kredit kako bi pokrenuo svoj posao od nule, a u godini ili godinama koje su bile izazovne za pčelare, inspiriran pčelama, proizveo je gin Trut, dok Domagoj popravlja prosjek mladih u poljoprivredi, naime on je jedan od rijetkih mladih koji je nositelj OPG-a.

Vide li pozitivne pomake u poljoprivrednoj zajednici i koji bi bili njihovi potezi da su ministar ili ministrica poljoprivrede, ispričali su sudionicima konferencije koja je bila u hibridnom obliku.

Ponosni smo na naše studente koji predstavljaju novu generaciju poljoprivrednika čiji bi se glas trebao češće čuti.

Fotogalerija

Panel "Studenti koji uspješno studiraju i vode poljoprivredno gospodarstvo" Panel "Studenti koji uspješno studiraju i vode poljoprivredno gospodarstvo" Panel "Studenti koji uspješno studiraju i vode poljoprivredno gospodarstvo" Panel "Studenti koji uspješno studiraju i vode poljoprivredno gospodarstvo" Panel "Studenti koji uspješno studiraju i vode poljoprivredno gospodarstvo" Panel "Studenti koji uspješno studiraju i vode poljoprivredno gospodarstvo" Panel "Studenti koji uspješno studiraju i vode poljoprivredno gospodarstvo" Panel "Studenti koji uspješno studiraju i vode poljoprivredno gospodarstvo"

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.