Prerada stolnog grožđa
istraživačka (stručna) grupa koja djeluje u sklopu izvannastavnih aktivnosti
Što radimo?
- ampelotehnički zahvati u vinogradu stolnih sorti grožđa na VVP Jazbina namijenjenih preradi
- berba i priprema stolnih sorti grožđa za preradu
- proizvodnja proizvoda od sorti stolnog grožđa: suhe grožđice (optimizacija tehnologije sušenja); džem (odabir opreme i recepture); svježi sok (odabir opreme i parametara toplinskog tretmana). Postupci pakiranja i odabira ambalaže
- kontrola kvalitete sirovine i gotovog proizvoda (kemijske analize i laboratorijski rad)
- kreiranje vizualnog identiteta konačnog proizvoda
- sudjelovanje na promotivnim danima Agronomskog fakulteta
Kontakt:
prof. dr. sc. Marko Karoglan
mkaroglan ( at ) agr.hr +385 1 239 7979
izv. prof. dr. sc. Jana Šic Žlabur
jszlabur ( at ) agr.hr +385 1 239 3837