Tim GGO3 s Agronomskog fakulteta pobjednici šeste Startup Factory generacije

U Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER) održano je osmo izdanje startup konferencija Zagreb Connect i šesto finale Startup Factory akceleracijskog programa.

Tim znanstvenika s Agronomskog fakulteta GGO3 kojeg čine doc.dr.sc. Darija Lemić, Helena Virić Gašparić, mag.ing.agr. i student Pave Ninčević jedan je od četiri pobjednika.

Tim GGO3 krenuo je s razvojem tehnologije precizne i pravovremene primjene ozona otopljenog u vodi ili kao biofumiganta za zaštitu bilja od štetnih organizama u plastenicima i skladišnim sustavima.

Projekt GGO3 je nastao kao nastavak istraživanja utjecaja ozona na kukce koje su 2019. godine započeli na Agronomskom fakultetu. Obzirom na dobre rezultate vidjeli su širu primjenu u poljoprivredi. Ideja se nametnula kao odgovor na Green Deal uveden prošle godine. Radi se o strategiji „Od polja do stola“ kojom se EU obavezala smanjiti utrošak pesticida 50 % pesticida do 2030. godine i povećati proizvodne površine u ekološkoj proizvodnji za tri puta.

Iz tima su istaknuli kako je bitno naglasiti da bez primjene pesticida gubitak u proizvodnji može dosegnuti i do 70 % pa je nužno raditi na razvoju novih tehnologija i novih djelatnih tvari za zaštitu bilja kako bi se osigurala dovoljna količina zdravstveno ispravne hrane.

Čestitke timu!

Fotogalerija

Tim GGO3 s Agronomskog fakulteta pobjednici šeste Startup Factory generacije Tim GGO3 s Agronomskog fakulteta pobjednici šeste Startup Factory generacije Tim GGO3 s Agronomskog fakulteta pobjednici šeste Startup Factory generacije

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.