Agronomski fakultet sudjelovao na 5. Sveučilišnom danu kvalitete

Relevantnost i kvaliteta visokog obrazovanja bila je tema 5. Sveučilišnog dana kvalitete koji se održao online u petak 26. studenoga 2021.

Program Sveučilišnoga dana kvalitete bio je realiziran u tri dijela: Internacionalizacija kao poluga za razvoj visokoga obrazovanja, Standardi za upravljanje kvalitetom i Raznolikost i inkluzija u visokom obrazovanju.

Pozdravne govore održali su prorektor za poslovanje prof. dr. sc. Tonći Lazibat, rektor prof. dr. sc. Damir Boras, dok se uime ministra znanosti i visokog obrazovanja obratila Dijana Mandić, načelnica Sektora za razvoj visokog obrazovanja.

Cilj programa bila je međusobna razmjena iskustava u nastojanjima oko kritičkoga preispitivanja i unaprjeđenja sustava osiguravanja kvalitete studiranja i poučavanja te promicanje kulture kvalitete.

Agronomski fakultet sudjelovao je na 5. Sveučilišnom danu kvalitete, a prepoznati smo kao primjer dobre prakse u dva dijela.

U prvom dijelu „Internacionalizacija kao poluga za razvoj visokog obrazovanja“ izlaganje je održao prof. dr. sc. Gabrijel Ondrašek. Kao jedan od dobrih primjera diplomskog studija na engleskom jeziku na Sveučilištu u Zagrebu prepoznat je studij Environment, agriculture and resource management (INTER-EnAgro). Voditelj studija prof.dr.sc. Gabrijel Ondrašek izložio je iskustva i izazove s kojima se susreće prilikom izvođenja studija.  

Kao primjer dobre prakse službi i oblika potpore za studente u okviru trećeg dijela „Raznolikost i inkluzija u visokom obrazovanju“,  izlaganje su održale izv.prof.dr.sc. Romana Caput-Jogunica i Aleksandra Gečević, mag.soc. Predstavljen je rad Centra za podršku studentima i karijerno savjetovanje Agronomskog fakulteta koji od 2016. godine omogućuje studentima podršku u studiranju od trenutka upisa do pripreme za tržište rada. Koordinatorica za studente s invaliditetom, izv.prof.dr.sc. Romana Caput Jogunica predstavila je na koji način Agronomski fakultet osigurava prilagodbu studentima s poteškoćama.

Fotogalerija

Agronomski fakultet sudjelovao na 5. Sveučilišnom danu kvalitete Agronomski fakultet sudjelovao na 5. Sveučilišnom danu kvalitete Agronomski fakultet sudjelovao na 5. Sveučilišnom danu kvalitete Agronomski fakultet sudjelovao na 5. Sveučilišnom danu kvalitete

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.