Go Green Ozonator (Greener) u Top25 startupova

Tim znanstvenika s Agronomskog fakulteta Go Green Ozonator (Greener) prema izboru Novac.hr našao se u Top25 startupova. U žiriju je sudjelovalo 14 članova koji su vrsni poznavatelji startup ekosustava, a birali su između 120 predloženih kandidata.

Go Green Ozonator jedini je tim koji su osnovale i vode žene, a čine ga doc.dr.sc. Darija Lemić, Helena Virić Gašparić, mag.ing.agr. i student druge godine diplomskog studija Fitomedicina Pave Ninčević.

Startup Greener razvio je uređaj Go Green Ozonator koji otapanjem ozona u vodi i korištenje umjetne inteligencije uspješno suzbija nametnike u staklenicima i plastenicima. Ozonator se dodaje na postojeće staklenike i plastenike i automatski radi na ciljanom suzbijanju nametnika pri čemu smanjuje potrebu za pesticidima. Tehnologija je primjenjiva i šire, na skladištenje hrane. Njihov startup je u najranijoj fazi razvoja, stvaranju funkcionalnog prototipa, a nastao je kao rezultat akademskog istraživanja utjecaja ozona na kukce. Tim traži ekološki prihvatljivu zamjenu za pesticide, a priliku su prepoznali u smjernicama EU da se do 2030. smanji upotreba pesticida za 50 posto i poveća ekološka proizvodnja za tri puta.

Osim ovog priznanja pobijedili su i na Zagreb Connectu i uspješno završili inkubator SPOCK i BAIF program. Upravo otvaraju tvrtku Greener pod čijim će imenom djelovati ubuduće.

Čestitke timu!

Fotogalerija

Go Green Ozonator (Greener)  u Top25 startupova Go Green Ozonator (Greener)  u Top25 startupova Go Green Ozonator (Greener)  u Top25 startupova Go Green Ozonator (Greener)  u Top25 startupova

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.