Natječaj „Pametna sela 2040 – koncept razvoja hrvatskih ruralnih područja”

Ured zastupnika u Europskom parlamentu doc. dr. sc. Tomislava Sokola poziva sve zainteresirane studente od 18 do 25 godina na prijavu svojih kreativnih ideja, koncepata i idejnih rješenja na Natječaj pod nazivom „Pametna sela 2040 – Koncept razvoja hrvatskih ruralnih područja“. Osobito se pozivaju studenti arhitekture, dizajna i srodnih područja.

Prijavitelji su obvezni ispuniti obrazac prijave i prezentaciju koncepta u digitalnom obliku poslati na tomislav.sokol-office@europarl.europa.eu. Prezentacija treba biti u PDF formatu, sadržavati maksimalno 10 stranica, naslov i kategoriju prijave, opise, skicu ili 3d prikaz i ostalo za što Autor misli da je potrebno kako bi njegov koncept bio obrazložen. Svi sudionici imaju pravo izrade svojih koncepata u suradnji s mentorom na svom visokom učilištu. Moguće je prijaviti radove ili dijelove radova koji su nastali ranije, ne nužno za ovaj natječaj, ali zadovoljavaju temu te jednu ili  više kategorija prijave.

Kategorije prijave su:

  • Inovativna rješenja za ekološke probleme
  • Učinkovita upotreba resursa, primjena kružnog gospodarstva
  • Razvoj turizma i kulturnih aktivnosti
  • Korištenje modernih tehnologija i/ili digitalizacije

Ured će dodijeliti 10 jednakovrijednih nagrada koje uključuju dvodnevni posjet Bruxellesu i Europskom parlamentu gdje će nagrađeni studenti, na posebnoj konferenciji prezentirati svoja rješenja.Troškove putovanja, smještaja i organizacije konferencije snosi Ured.
 
Natječaj traje od 15. siječnja 2022. do 15. veljače 2022. godine (23:59 CET). Više o samim detaljima i uvjetima natječaja možete pročitati na: https://www.tomislavsokol.eu/aktivnosti/vijesti/natjecaj-pametna-sela-2040-koncept-razvoja-hrvatskih-ruralnih-podrucja/ 

 

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.