Obrana teme doktorskog rada :: Dominik Anđelini, mag.ing.agr.

Utjecaj folijarne primjene biougljena na fiziologiju vinove loze i kakvoću vina
cv. Malvazija istarska (Vitis vinifera L.)
24.03.2022. :: 13:30 sati :: online

Javna obrana održat će se putem aplikacije Zoom, a bit će dostupna na poveznici https://us02web.zoom.us/j/89915895933 

Povjerenstvo za ocjenu teme doktorskog rada:

  • Doc.dr.sc. Tomislav Karažija, Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
  • Doc.dr.sc. Ana-Marija Jagatić Korenika, Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
  • Dr.sc. Marijan Bubola, Institut za poljoprivredu i turizam Poreč

Predloženi mentori:

  • Izv.prof.dr.sc. Marko Petek, Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
  • Dr.sc. Igor Palčić, Institut za poljoprivredu i turizam Poreč

Sažetak
Velik broj recentnih istraživanja usmjeren je ka zbrinjavanju i valorizaciji nusproizvoda poljoprivredne proizvodnje pa se tako proizvodnja biougljena od ostataka rezidbe, pirolizirane tvari bogate ugljikom i mineralima, te njegova uporaba intenzivno istražuju. U poljoprivredi se koristi kao poboljšivač tla, a nekolicina dostupnih istraživanja potvrđuje pozitivan učinak i kod folijarne primjene. Istraživanje će uključiti laboratorijska ispitivanja topivosti i usvajanja biougljena te dodanih hraniva putem lista vinove loze. Potom će se pokus folijarne primjene postaviti u vinogradu te analizirati biljni materijal, mošt i vino. Dobiveni rezultati utvrdit će potencijal primjene biougljena u folijarnoj primjeni te pokušati umanjiti negativan utjecaj vinogradarstva na ekosustav, posebno prekomjerno korištenje i ispiranje hraniva.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.