Agronomski fakultet postiže sve bolje rezultate na međunarodnim listama

QS World University Rankings je najšire korištena platforma za ocjenjivanje i rangiranje svjetskih sveučilišta na temelju akademske reputacije, međunarodne suradnje i znanstvene produktivnosti. Sveučilišta su podijeljena prema znanstvenom području i rangirana na temelju ukupnog broja bodova koje sveučilište ostvaruje u tom promatranom znanstvenom području.

Prema najnovijim rezultatima „QS World University Rankings by Subject 2022 “ Sveučilište u Zagrebu nalazi se u kategoriji 101. - 150. mjesta od ukupno 410 svjetskih sveučilišta u znanstvenom području Poljoprivreda i šumarstvo, što je direktno povezano sa Agronomskim fakultetom i njegovim djelovanjem i značajnije više od bilo koje druge grane znanosti sastavnica Sveučilišta.

U 2021. godini u znanstvenom području Poljoprivreda i šumarstvo Sveučilište u Zagrebu nalazilo se u kategoriji 151.-200. mjesta, tako da je prisutan i trend sve boljeg plasmana svake godine.

Agronomski fakultet je kao sastavnica Sveučilišta u Zagrebu vrlo visoko pozicioniran na svim značajnim međunarodnim listama znanstvene produktivnosti. Prema NTU poretku znanstvenih radova svjetskih Sveučilišta u 2020. godini, Agronomski fakultet se u području poljoprivrednih znanosti nalazi na 87 mjestu od ukupno 500 fakulteta. Prema US News & World report-u Sveučilište u Zagrebu na 557 mjestu od ukupno 1768 Sveučilišta u svijetu, dok je u području poljoprivrede Agronomski fakultet kao sastavnica Sveučilišta na 90 mjestu od ukupno 250 fakulteta.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.