Veleposlanik države Izrael u Republici Hrvatskoj održao je predavanje na Agronomskom fakultetu

U utorak, 14. lipnja 2022. godine Njegova Ekselencija Ilan Mor održao je predavanje o problemima sa zalihama vode u Izraelu i njihovim inovacijama u poljoprivredi koje omogućavaju proizvodnju unatoč prirodnim zaprekama.

Veleposlanik je započeo s povijesnim pregledom Izraela s političke, religijske i ekonomske strane nakon čega je nastavio sa stanjem danas, fokusirajući se na zalihe i gospodarenje vodom. Naglasak je bio na uvođenju i unapređenju sustava za navodnjavanje, posebno cijevi za natapanje „kap po kap“ koji predstavljaju najpoznatiju izraelsku tehnologiju navodnjavanja i prihrane. Osvrnuo se i na današnju naprednu tehnologiju koja se koristi u poljoprivredi, s naglaskom na obnovljive izvore energije, čišću i efikasniju poljoprivredu uz strogu kontrolu korištenje vode i prostora.

Veleposlanik je naglasio kako on služi kao spona između Izraelskih i Hrvatskih znanstvenoistraživačkih organizacija i snažno podržava znanstvenu suradnju na budućim projektima transfera znanja i tehnologija.

Na predavanju je bilo nazočno 50-ak znanstveno nastavnih djelatnika Agronomskog Fakulteta iz različitih područja znanstveno-istraživačkog interesa i rada. Nakon prezentacije uslijedila je rasprava u kojoj su mnogi djelatnici Fakulteta predstavili svoj znanstvenoistraživački radi i ideje za buduću suradnju s Izraelom.

Veleposlanik je prvi put posjetio Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet 26. travnja 2022. godine kada su ga primili dekan prof. dr. sc Ivica Kisić i prodekanica za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju izv. prof. dr. sc. Kristina Kljak pri čemu su razgovarali o mogućnostima suradnje Agronomskog fakulteta sa srodnim institucijama u Izraelu te otvorili put daljnjoj komunikaciji sa The Robert H. Smith Faculty of Agriculture, Food and Environment, The Hebrew University of Jerusalem. U sklopu ovog posjeta, veleposlanika je ugostila cijela uprava Fakulteta, koji su također sudjelovali u predavanju i diskusiji.

Fotogalerija

Veleposlanik države Izrael u Republici Hrvatskoj održao je predavanje na Agronomskom fakultetu Veleposlanik države Izrael u Republici Hrvatskoj održao je predavanje na Agronomskom fakultetu Veleposlanik države Izrael u Republici Hrvatskoj održao je predavanje na Agronomskom fakultetu Veleposlanik države Izrael u Republici Hrvatskoj održao je predavanje na Agronomskom fakultetu Veleposlanik države Izrael u Republici Hrvatskoj održao je predavanje na Agronomskom fakultetu Veleposlanik države Izrael u Republici Hrvatskoj održao je predavanje na Agronomskom fakultetu Veleposlanik države Izrael u Republici Hrvatskoj održao je predavanje na Agronomskom fakultetu Veleposlanik države Izrael u Republici Hrvatskoj održao je predavanje na Agronomskom fakultetu Veleposlanik države Izrael u Republici Hrvatskoj održao je predavanje na Agronomskom fakultetu Veleposlanik države Izrael u Republici Hrvatskoj održao je predavanje na Agronomskom fakultetu Veleposlanik države Izrael u Republici Hrvatskoj održao je predavanje na Agronomskom fakultetu Veleposlanik države Izrael u Republici Hrvatskoj održao je predavanje na Agronomskom fakultetu Veleposlanik države Izrael u Republici Hrvatskoj održao je predavanje na Agronomskom fakultetu Veleposlanik države Izrael u Republici Hrvatskoj održao je predavanje na Agronomskom fakultetu Veleposlanik države Izrael u Republici Hrvatskoj održao je predavanje na Agronomskom fakultetu Veleposlanik države Izrael u Republici Hrvatskoj održao je predavanje na Agronomskom fakultetu Veleposlanik države Izrael u Republici Hrvatskoj održao je predavanje na Agronomskom fakultetu Veleposlanik države Izrael u Republici Hrvatskoj održao je predavanje na Agronomskom fakultetu Veleposlanik države Izrael u Republici Hrvatskoj održao je predavanje na Agronomskom fakultetu Veleposlanik države Izrael u Republici Hrvatskoj održao je predavanje na Agronomskom fakultetu

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.