Objavljen sveučilišni udžbenik „Tehnologija dorade i skladištenja cvijeća“

Djelatnice sa Odsjeka za poljoprivrednu tehniku i tehnologiju prof. dr. sc. Tajana Krička, izv. prof. dr. sc. Ana Matin i dr. sc. Mateja Grubor izdale su sveučilišni udžbenik „Tehnologija dorade i skladištenja cvijeća“ koji je odobren na Senatu Sveučilišta u Zagrebu odlukom od 29. ožujka 2022.

Po prvi puta na Agronomskom fakultetu nastao je udžbenik u suradnji sa studenticama studija Hortikultura smjera Ukrasno bilje i studija Poljoprivredna tehnika smjera Mehanizacija zajedno sa svojim profesoricama.

Osim za nastavu ovaj udžbenik može biti koristan i studentima drugih studija, kao stručnjacima i proizvođačima cvijeća koji su zainteresirani za kvalitetu svojih proizvoda, kao i za njihovo korištenje u kružnome procesu proizvodnje za što kvalitetnije iskorištenje vlastitih proizvoda.

Udžbenik je interdisciplinaran i obuhvaća poglavlja od proizvodnje cvijeća u svijetu, povijesti cvijeća, životnog ciklusa cvijeća, vlažnog zraka, vode, ventilacije (provjetravanja), konzerviranja cvijeća, hlađenja, vrsta skladišta, transporta cvijeća, cvijeća kao hrane, eteričnih ulja, parfema, zbrinjavanja ostatka cvjećarske proizvodnje do cvjetnog bontona.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.