Objavljen sveučilišni udžbenik „Tehnologija dorade i skladištenja cvijeća“
Djelatnice sa Odsjeka za poljoprivrednu tehniku i tehnologiju prof. dr. sc. Tajana Krička, izv. prof. dr. sc. Ana Matin i dr. sc. Mateja Grubor izdale su sveučilišni udžbenik „Tehnologija dorade i skladištenja cvijeća“ koji je odobren na Senatu Sveučilišta u Zagrebu odlukom od 29. ožujka 2022.
Po prvi puta na Agronomskom fakultetu nastao je udžbenik u suradnji sa studenticama studija Hortikultura smjera Ukrasno bilje i studija Poljoprivredna tehnika smjera Mehanizacija zajedno sa svojim profesoricama.
Osim za nastavu ovaj udžbenik može biti koristan i studentima drugih studija, kao stručnjacima i proizvođačima cvijeća koji su zainteresirani za kvalitetu svojih proizvoda, kao i za njihovo korištenje u kružnome procesu proizvodnje za što kvalitetnije iskorištenje vlastitih proizvoda.
Udžbenik je interdisciplinaran i obuhvaća poglavlja od proizvodnje cvijeća u svijetu, povijesti cvijeća, životnog ciklusa cvijeća, vlažnog zraka, vode, ventilacije (provjetravanja), konzerviranja cvijeća, hlađenja, vrsta skladišta, transporta cvijeća, cvijeća kao hrane, eteričnih ulja, parfema, zbrinjavanja ostatka cvjećarske proizvodnje do cvjetnog bontona.