Agronomski fakultet na Smotri Sveučilišta u Zagrebu

Agronomski fakultet predstavit će se na Smotri Sveučilišta u Zagrebu koja će se održati na Zagrebačkom velesajmu od 10. do 12. studenoga 2022. Smotra Sveučilišta u Zagrebu najstarija je i najveća manifestacija toga tipa u Republici Hrvatskoj, koju Sveučilište u Zagrebu organizira već 27. put, kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima, upisnim uvjetima i studentskom životu, kao i o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet. Na ovogodišnjoj Smotri predstavljat će se isključivo sastavnice Sveučilišta u Zagrebu ‒ 31 fakultet i 3 umjetničke akademije.

Smotra će za posjetitelje biti otvorena u četvrtak i petak, 10. i 11. studenoga od 9 do 18 sati, a u subotu 12. studenoga od 9 do 15 sati.

Ulaz na Smotru je besplatan.

Program ovogodišnje Smotre sastavljen je od različitih sadržaja – predstavljanja sastavnica na izložbenim prostorima u Kongresnoj dvorani, kratkih razgovora sa studentima i predstavnicima fakulteta i akademija u dvorani Zimski vrt, predstavljanja različitih aktivnosti koje se na Sveučilištu provode u području sporta u dvorani Cres te bogatoga umjetničkoga programa, koji će se održavati na više lokacija.

 Program Smotre

Smotra Sveučilišta u Zagrebu svečano će biti otvorena u četvrtak 10. studenoga 2022. u 9 sati u Dvorani Zimski vrt na Zagrebačkom velesajmu. Program svečanoga otvaranja Smotre započet će pozdravnim govorima uzvanika – predsjednika Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu Ivana Pavla Borasa, izaslanice zagrebačkoga gradonačelnika Martine Stipeč, voditeljice Odjela za srednje školstvo u Gradskom uredu za obrazovanje, sport i mlade, te ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovana Fuchsa. U nastavku programa svečanoga otvaranja nazočnima će se obratiti rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, koji će Smotru proglasiti otvorenom.

 Program svečanog otvaranja Smotre

Nakon svečanoga otvaranja, u nastavku programa Smotre, na pozornici u dvorani Zimski vrt održat će se poseban program pod nazivom Student u središtu. Riječ je o dvjema panel-diskusijama: Znanost i tehnologija i Medicina, društvo i kultura.

Na panel-diskusiji Znanost i tehnologija, koja će se u okviru programa Smotre održavati  od 9.30 do 10.30 sati, sudjelovat će rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, predsjednik Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu Ivan Pavao Boras, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković dr. sc. David Matthew Smith, član Sveučilišnoga savjeta akademik Bojan Jerbić, prof. emer., predsjednik Uprave OTP banke koja je glavni sponzor Smotre Balázs Békeffy i ravnatelj Sveučilišnoga računskoga centra Sveučilišta u Zagrebu Ivan Marić, dipl. ing. U okviru panel-diskusije, panelisti će, između ostaloga, raspravljati o postojećim europskim i nacionalnim strategijama i inicijativama u području znanosti, istraživanja i transfera tehnologije te o ulozi studenata u tim procesima, daljnjem razvoju doktorskih studija, suradnji s gospodarstvom, različitim domaćim i međunarodnim projektima koji se provode, a razmotrit će i kako je globalni razvoj tehnologije utjecao na promjene na sveučilištima i znanstvenim institutima te u društvu općenito.

Druga panel-diskusija Medicina, društvo i kultura održavat će se od 11 do 12 sati, a u njoj će sudjelovati panelisti: prorektor za studente, prijediplomske i diplomske studije Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Boris Brkljačić, predstavnica Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu Antonija Mrla, dekan Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Slavko Orešković, prof. emer. Ivo Josipović i intendantica Hrvatskoga narodnoga kazališta u Zagrebu dr. sc. Iva Hraste Sočo. Tijekom rasprave panelisti će se dotaknuti različitih tema vezanih uz sve bitne aspekte studentskoga života, između ostaloga, njihove medicinske i pravne zaštite, djelovanja u studentskim udrugama i Studentskom zboru, važnosti interdisciplinarnosti te njihove uključenosti u kulturni i društveni život. Obje panel-diskusije moderirat će Mislav Togonal.        

Glavni sponzor ovogodišnje Smotre je OTP banka d. d., brončani sponzor Studentski centar Varaždin, a partneri Studentski centar u Zagrebu i Podravka d. d.

Medijski partneri Smotre su Jutarnji list, Radio Sljeme, Laganini FM, Z1 Televizija, studentske novine Global, Radio Student, Televizija Student, sveučilišne novine Universitas i Universitas portal.

Pozivamo sve zainteresirane da nas posjete na izložbenom prostoru na Smotri Sveučilišta, kao i da sudjeluju na svečanom otvaranju Smotre te zanimljivim panel diskusijama i ostatku programa.

Fotogalerija

Agronomski fakultet na Smotri Sveučilišta u Zagrebu Agronomski fakultet na Smotri Sveučilišta u Zagrebu Agronomski fakultet na Smotri Sveučilišta u Zagrebu Agronomski fakultet na Smotri Sveučilišta u Zagrebu Agronomski fakultet na Smotri Sveučilišta u Zagrebu Agronomski fakultet na Smotri Sveučilišta u Zagrebu Agronomski fakultet na Smotri Sveučilišta u Zagrebu Agronomski fakultet na Smotri Sveučilišta u Zagrebu Agronomski fakultet na Smotri Sveučilišta u Zagrebu Agronomski fakultet na Smotri Sveučilišta u Zagrebu Agronomski fakultet na Smotri Sveučilišta u Zagrebu Agronomski fakultet na Smotri Sveučilišta u Zagrebu Agronomski fakultet na Smotri Sveučilišta u Zagrebu Agronomski fakultet na Smotri Sveučilišta u Zagrebu Agronomski fakultet na Smotri Sveučilišta u Zagrebu Agronomski fakultet na Smotri Sveučilišta u Zagrebu

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.