Dosadašnja djelatnost
zavod za sjemenarstvo

Nastava na Zavodu za sjemenarstvo temeljila se prvenstveno na znanstvenim i praktičnim znanjima iz područja sjemenarstva i proizvodnje sjemena. Implementacijom Bolonjskog procesa, 2006. godine, nastavnici su uveli nastavu iz novih područja: 'Očuvanje biljnih genetskih izvora', 'Molekularna raznolikost i evolucija', 'Ljekovito, aromatično i medonosno bilje' te 'Repelentno i insekticidno bilje'. Novi predmeti pokrivaju vrlo zanimljiva područja koja dotad nisu bila dovoljno zastupljena niti sustavno istraživana na našem Fakultetu.

Znanstveni doprinos djelatnika Zavoda za sjemenarstvo ogleda se u razvitku i upotrebi suvremenih molekularno-genetskih metoda u svrhu analize bioraznolikosti i genetske strukture, izradi genetskih karata i analizi lokusa za kvantitativna svojstva (Quatitative Trait Loci - QTLs), te analizi filogenetskih odnosa. Istraživanja na području bioraznolikosti obuhvaćaju analize genetske strukture samoniklih populacija različitih vrsta ljekovitoga i aromatičnog bilja (ljekovita kadulja – Salvia officinalis L.; dalmatinski buhač – Tanacetum cinerariifolium /Trev./ Schultz Bip.) kao i identifikaciju i klasifikaciju kultivara bosiljka (Ocimum basilicum L.) i masline (Olea europea L.) te analizu genetske raznolikosti hrvatskih tradicijskih kultivara graha (Phaseolus vulgaris L.) .

Terenska nastava U Istri Terenska nastava u Lozanu Poljski pokus (Phaseolus vulgaris L.) Izolacija DNA u laboratoriju Mjerenje morfoloških deskriptora graha Naklijavanje motra u klima komori

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.