Konferencija o održivosti prehrambenih sustava Naša dobra hrana (26. studenog 2022.)

Čast nam je pozvati Vas da nam se pridružite na šestoj po redu Konferenciji o održivosti prehrambenih sustava Naša dobra hrana koja će se održati

26.11.2022. na Agronomskom fakultetu od 10 do 15:30 sati.

Konferenciju Naša dobra hrana organizira Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) u suradnji s Agronomskim fakultetom i Hrvatskim agroekonomskim društvom, kao dio projekta Our Good Food uz financijsku podršku Rosa Luxemburg Stiftung te kao dio projekta Food Wave koji vodi Grad Zagreb.

Glavna tema ovogodišnje konferencije jesu kratki lanci opskrbe i sustav zelene javne nabave. Razgovarat ćemo i učiti o sustavu zelene javne nabave, o njegovim vrijednostima i glavnim karakteristikama te na koji način bi se mogao snažnije primjenjivati kod nas. Predstavit ćemo uspješne primjere iz gradova Europske Unije koji su povezali svoje lokalne proizvođače hrane s javnim institucijama na obostranu korist te kao važan alat za povećanje kvalitete života i lokalne ekonomije.

Zasebni dio konferencije bit će posvećen i urbanim vrtovima te njihovom korištenju za osnaživanje građanskog aktivizma i socijalne kohezije, učenju o važnosti bioraznolikosti te zdravoj prehrani i životu. I u ovoj temi imamo goste iz europskih gradova uz osvrt na stanje u Hrvatskoj.

Kao i svake godine, predstavit će nam se sami proizvođači ekološke hrane iz Hrvatske kako bismo se upoznali s njihovim motivima i snovima da se bave proizvodnjom zdrave hrane, ali da nas upoznaju i sa svojim promišljanjima o razvoju sektora hrane u Hrvatskoj te izazovima s kojima se suočavaju.

 Program konferencije

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.