Objavljeno poglavlje u knjizi :: „The Routledge Handbook of Landscape Architecture Education”

Djelatnice fakulteta, izv. prof. dr. sc. Petra Pereković i doc. art. Monika Kamenečki, sa Zavoda za ukrasno bilje, krajobraznu arhitekturu i vrtnu umjetnost, su u knjizi „The Routledge Handbook of Landscape Architecture Education“ objavile poglavlje naziva: „Landscape architectural education in Croatia“ (Routledge, Taylor&Francis Group, New York and London, 2022).

U knjizi, autori sa šest kontinenata, pružaju pregled 200 godina razvoja obrazovanja u području krajobrazne arhitekture u Europi i svijetu. Knjiga pruža pregled o školama i ljudima, o vizijama i eksperimentima koji čine edukacijsku baštinu krajobrazne arhitekture. Studije o obrazovanju u području krajobrazne arhitekture pružaju referencu nastavnicima i studentima, kreatorima politika i administratorima koji teže inovativnoj, holističkoj i interdisciplinarnoj praksi.

Knjiga je dostupna na stranicama: https://www.routledge.com/The-Routledge-Handbook-of-Landscape-Architecture-Education/Bruns-Hennecke/p/book/9781032080413 

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.