Erasmus+ kombinirane intenzivne programe (blended intensive programmes - BIP) za razdoblje od 1. siječnja do 31. listopada 2023.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je Natječaj za kombinirane intenzivne programe u okviru Erasmus+ programa ključne aktivnosti 1 unutar programskih zemalja (KA131) za razdoblje od 1. siječnja 2023. do 31. listopada 2023. godine. Ovaj natječaj se odnosi na kratke kombinirane intenzivne programe (blended intensive programmes) u kojima se primjenjuju inovativni načini učenja i poučavanja, uključujući suradnju putem interneta za studente i osoblje u programskim zemljama (države članice EU-a, Sjeverna Makedonija, Srbija, Island, Lihtenštajn, Norveška i Turska). Tijekom kombiniranih intenzivnih programa skupine studenata ili članova osoblja (kao polaznici programa u statusu „learners“) obavljaju kratkoročnu fizičku mobilnost u inozemstvu u kombinaciji s obveznom virtualnom komponentom, koja omogućuje suradničko učenje i timski rad putem interneta.

Aktivnost podučavanja može biti kombinirana (blended) ili ostvarena isključivo u fizičkom obliku.

Minimalni zahtjevi:

  • najmanje 3 visoka učilišta iz 3 različite programske zemlje
  • najmanje ukupno 15 sudionika (polaznika programa), a najviše ukupno 20 sudionika (polaznika programa) iz programskih zemalja koji odlaze na Erasmus+ mobilnost u drugu programsku zemlju (ne uključujući nastavno osoblje i predavače koji sudjeluju u održavanju programa)
  • najmanje 3 ECTS boda za polaznike studente
  • fizička i virtualna komponenta programa
  • potpisani Erasmus+ međuinstitucijski sporazum ako mobilnost studenata u svrhu učenja i/ili   
  • mobilnost osoblja u svrhu podučavanja.

Uloge partnera:

visoko učilište primatelj ugošćuje program i sudionike te financira pozvano osoblje iz organizacija koja nisu visoka učilišta (npr. poduzeća, nevladine udruge ili istraživačke organizacije) visoko učilište koordinator prijavljuje i prima organizacijska sredstva za kombinirani intenzivni program visoko učilište pošiljatelj financira mobilnost svojih odlaznih studenata i odlaznog osoblja.

U slučaju nastavnog osoblja i predavača koji su uključeni u održavanje programa, to može biti bilo koja organizacija iz zemlje sudionice programa.

Prihvatljivi sudionici:

  1. osobe koje sudjeluju u programu u svrhu učenja ili osposobljavanja:
    • za mobilnost u svrhu studijskog boravka (SMS) - studenti registrirani na visokom učilištu i upisani na studij na kraju kojeg će steći priznatu diplomu ili neku drugu priznatu kvalifikaciju na tercijarnoj razini (do razine doktorata)
    • za mobilnost u svrhu osposobljavanja (STT) - (ne)nastavno osoblje zaposleno na visokom učilištu u zemlji sudionici programa.
  2. osobe koje izvode program (STA mobilnost):
    • nastavnici i treneri iz visokog učilišta primatelja
    • nastavnici i treneri koji dolaze s drugih visokih učilišta
    • osoblje pozvano da poučava na visokom učilištu u zemlji sudionici programa iz bilo kojeg poduzeća koje posluje u zemlji sudionici programa, javne ili privatne organizacije (kojoj nije dodijeljena Erasmus povelja u visokom obrazovanju) aktivne na tržištu rada ili u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih, istraživanja i inovacija (uključujući zaposlene doktorande).
Važna napomena: Sastavnice samostalno odabiru sudionike planiranog kombiniranog intenzivnog programa među studentima i među (ne)nastavnim osobljem sastavnice na transparentan i pravedan način.

Razdoblje za realizaciju kombiniranih intenzivnih programa obuhvaćenih ovim natječajem: kombinirani intenzivni programi se mogu ostvariti u razdoblju od 1. siječnja 2023. do 31. listopada 2023.

Prijavna dokumentacija:

Sastavnice koje se žele prijaviti za sredstva za kombinirani intenzivni program dostavljaju (financijska potpora za sudionike i/ili organizacijska potpora):

  • u potpunosti ispunjeni  obrazac potpisan od čelnika sastavnice
  • potvrdna pisma bar dva preostala visoka učilišta u projektu (od kojih je jedno koordinator intenzivnog programa osim u slučaju da je sastavnica Sveučilišta u Zagrebu koordinator programa)
  • rang-listu sudionika (studenti i osoblje), navesti samo ime, prezime i OIB studenta (ako je sastavnica sudionik u projektu)
  • zapisnik o odabiru sudionika sa sastavnice (ako je sastavnica sudionik u projektu)
  • obrasce pojedinačno ispunjene i potpisane od strane kandidata sa sastavnice (pojedinačna izjava sudionika koja sadrži pristanak na objavu i korištenje osobnih podataka u svrhu izvještavanja u programu, ako primjenjivo – izjavu studenta o manjoj mogućnosti, izjavu o korištenju zelenog načina putovanja te izjavu za potporu za uključivost) - ako je sastavnica sudionik u projektu  Obrazac
  •  izjave za studente nižeg socioekonomskog statusa, ako je slučaj

Cjelokupan tekst Natječaja dostupan je na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu 
Iskaz ineteresa za prijave je potrebno dostaviti u UMO na e-mail adresu umo@agr.hr.

Dodatne informacije: UMO (umo@agr.hr; tel: 4061)

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.