Zaključci Međunarodnog samita o obnovljivim izvorima energije (INSORE2023)

13. veljače 2023.

Sudionici Međunarodnog samita o obnovljivim izvorima energije (INSORE2023) predstavili su najvažnija saznanja u području obnovljivih izvora energije. Saznanja i dostignuća iznijeli su mnogobrojni domaći i strani znanstvenici i stručnjaci, dok su na panelima vođene rasprave o važnim pitanjima globalne politike održivih ciljeva i implementacije zelenih inovacija.

Na panelu „Politike održivih ciljeva“ sudjelovali su Marija Vučković, ministrica poljoprivrede RH, Nj. E. Raj Kumar Srivastava, veleposlanik Indije u Republici Hrvatskoj, Mario Šiljeg, državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja RH, Maja Pokrovac, Obnovljivi izvori energije Hrvatske, i Ivica Jakić, Udruga H2. Na panelu „Implementacija zelenih inovacija“ sudjelovali su Maja Rajčić, načelnica sektora za energetsku učinkovitost Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH, Mladen Jakopović, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore, prof. dr. sc. Ivana Podnar Žarko, Fakultet elektrotehnike i računarstva, RH, i Luciano Mule’Stagno, Institute for Sustainable Energy, University of Malta, Malta.

Na temelju izlaganja i rasprava, doneseni su zaključci Samita koji su predstavljeni sudionicima koji su ih podržali svojim potpisom.

 Zaključci Samita

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.